Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Gheorgheniul are un centru sportiv în care se poate forma elita boxului din zonă | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Sport » Gheorgheniul are un centru sportiv în care se poate forma elita boxului din zonă
Gheorgheniul are un centru sportiv în care se poate forma elita boxului din zonă

Gheorgheniul are un centru sportiv în care se poate forma elita boxului din zonă

Investiţia a beneficiat de un sprijin financiar de peste 1 milion de euro din partea statului ungar

La sfârşitul săptămânii trecute, la Gheorgheni a fost inaugurat Centrul Sportiv de Box Godako din Transilvania, la eveniment fiind prezent şi Eduard Novák, ministrul interimar al Tineretului şi Sportului.

Ulterior inaugurării, Eduard Novák preciza că centrul din Gheorgheni are o arie dedicată organizării competiţiilor, o tribună care poate primi sute de spectatori, un corp de clădire pentru antrenamente, cu o sală în care pot lucra simultan câteva zeci de sportivi şi o sală destinată dezvoltării condiţiei fizice a acestora. De asemenea, sunt amenajate vestiare, cameră de masaj, băi, cabinet medical, „practic de tot ceea ce este necesar pentru a ţinti marea performanţă”, afirma ministrul pe pagina sa de socializare.

La fel ca şi alte investiţii din zonă, în domeniul sportului (a se vedea centrul de hochei de la Cârţa sau academia de fotbal din Miercurea Ciuc) şi acest centru de box este susţinut de Guvernul Ungariei. „Cu sprijinul Guvernului Ungariei, prin Federaţia Maghiară de Box – spunea Eduard Novák – acest centru va veni, cu siguranţă, în sprijinul tuturor iubitorilor boxului. Va găzdui cei mai talentaţi copii din Transilvania, antrenaţi până acum la Deva, Petroşani, Salonta, Odorheiu Secuiesc şi Târgu Secuiesc. Pugiliştii vor beneficia la Gheorgheni de cele mai bune condiţii de pregătire şi antrenament, pentru a ajunge pe podiumurile celor mai prestigioase competiţii”.

De pe pagina de Internet a academiei de box (godako.ro), dintr-o ştire postată cu mai mulţi ani în urmă, aflăm că „Federaţia de Box din Ungaria a obţinut un sprijin de 1.360.000 de euro pentru dezvoltarea sportului de box din Gheorgheni, prin construirea unui centru modern de sport”. (Liviu Câmpean)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.