Zvonul apărut despre închiderea Finanţelor din Gheorgheni a fost infirmat de către directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Economic » Zvonul apărut despre închiderea Finanţelor din Gheorgheni a fost infirmat de către directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita
Zvonul apărut despre închiderea Finanţelor din Gheorgheni a fost infirmat de către directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita

Zvonul apărut despre închiderea Finanţelor din Gheorgheni a fost infirmat de către directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita

Ecaterina Mituleci: Se pare că 2-3 domni primari, nu ştiu de unde, au emis acest zvon

În ultima perioadă, în zona Gheorgheni a apărut un zvon conform căruia Serviciul Fiscal din oraş ar urma să fie închis. Bineînţeles, o asemenea măsură ar afecta multe persoane, în special juridice, din acea zonă, motiv pentru care în şedinţa Colegiului Prefectural, care a avut loc ieri, prefectul Adrian Jean Andrei a ridicat şi această problemă.

Cu această ocazie, şefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Harghita, Ecaterina Mituleci, spunea că „nu a fost vorba nici un minut de desfiinţarea organului fiscal Gheorgheni”. Însă, recunoştea, sunt probleme de personal, care este sub necesar. Astfel, arăta Ecaterina Mituleci, din 19 posturi disponibile în cadrul instituţiei din Gheorgheni, sunt ocupate doar 12, iar 5 dintre acestea sunt deţinute de persoane care nu au o vechime mai mare de 5 luni în domeniul fiscal.

Printre cele mai afectate servicii sunt Registrul Contribuabil Persoane Juridice, Evidenţa Persoanei Juridice, Rambursarea de TVA, unde, pentru a se acoperi acest deficit de personal, angajaţi de la Miercurea-Ciuc se deplasează săptămânal la Gheorgheni.

Directoarea AJFP Harghita a mai arătat faptul că s-a ajuns în această situaţie după ce timp de mai bine un an şi jumătate nu s-au mai organizat concursuri de ocupare a posturilor în sistem, singura modalitate de acoperire a acestora fiind transferurile de la alte instituţii publice.

În privinţa zvonului lansat, aceasta se arăta supărată de apariţia lui, spunând că „se pare 2-3 domni primari, nu ştiu de unde, au emis această zvonistică vezi Doamne, vrem să desfiinţăm Gheorgheniul. Nu era vorba de nici o desfiinţare; era vorba, practic, de a găsi nişte modalităţi de a ieşi din acest impas pe o perioadă de 2-3-4-5 luni, până când, totuşi, cei de la Regiune sau cei de la ANAF Central vor organiza ceva concursuri”.

La rândul său, prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a venit cu propunerea ca în cursul zilei de astăzi să se facă o solicitare scrisă care să fie semnată atât de către conducerea AJFP Harghita, cât şi de către Prefectură, şi în care să se „atenţioneze asupra suprasolicitării angajaţilor de a face şi munca altor compartimente în Gheorgheni şi să se dispună măsurile în consecinţă”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.