Şeful secuilor, în vizită prietenească la terorişti | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Şeful secuilor, în vizită prietenească la terorişti
Şeful secuilor, în vizită prietenească la terorişti

Şeful secuilor, în vizită prietenească la terorişti

Revoltatul care îi expedia acu’ o săptămână o scrisoare plină de invective preşedintelui României şi care se dă a fi reprezentantul secuilor din România, Izsák Balázs, nu are ceva mai bun de făcut pe lume decât să meargă în Turcia şi să întărească legăturile cu lideri ai organizaţiei extremiste Lupii cenuşii, alături de care s-a şi fotografiat. Omul şi-a pus poza pe Facebook, deoarece o aşa ispravă trebuie cunoscută de comilitoni.

Ţinem cont că şi liderul partidului maghiar de extremă dreaptă, Vona Gábor, întreţine relaţii oficiale cu partidele naţionaliste din Turcia, şi a fost surprins de multe ori făcând semnul Lupilor cenuşii în timpul mitingurilor publice.

O formaţiune islamistă a Lupilor cenuşii luptă de multă vreme în Siria împotriva lui Bashar-al-Assad şi are multiple conexiuni cu terorismul internaţional. Imaginea alăturată este luată în teritoriul sirian. Gruparea de extremă dreapta „Lupii cenuşii” din Turcia a fost implicată în ultimii 40 de ani în numeroase atentate, trafic de droguri şi armament.

Nu putem trece cu vederea că aşa, mai discret, neînregistrata formaţiune Consiliul Naţional Secuiesc şi oficiala UDMR folosesc cam acelaşi diapazon când e vorba despre coordonarea acţiunilor privind autonomia.

Aşadar, preşedintele autointitulatului Consiliu Naţional Secuiesc poate fi considerat prietenul politic indirect al UDMR, aşa cum, mai anţărţ, Tinerii celor 64 de Comitate se afişau sistematic alături de Ráduly Róbert la acţiunile uniunii etnice. Însă nu ştiu dacă o asemenea prietenie le face cinste. Sau cât va mai dura până cineva va plânge, precum primarul din Gheorgheni la dezbaterea cu preşedintele României organizată de consiliile judeţene Harghita şi Covasna, că Izsák Balázs este hărţuit pe nedrept de instituţiile statului român. (M.G.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Să fie monitorizați de cine trebuie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.