Viceprimar din partea PNŢCD la Bălan | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Politic » Viceprimar din partea PNŢCD la Bălan
Viceprimar din partea PNŢCD la Bălan

Viceprimar din partea PNŢCD la Bălan

Printre puţinele funcţii de conducere obţinute la nivel naţional de această formaţiune politică la alegerile locale

Consiliul local al oraşului Bălan a ales, în şedinţa ordinară din luna iulie, viceprimarul oraşului Bălan, după ce la şedinţa de constituire din iunie consilierii locali nu ajunseseră la un acord în această privinţă.

Astfel, cu unanimitate de voturi (14 din 14 consilieri prezenţi la şedinţă), noul viceprimar al urbei de la poalele Hăşmaşului este Doru Sergiu Bratu, din partea PNŢCD, de altfel singurul consilier local ales pe listele acestui partid în oraş. De fapt, e unul dintre foarte puţinii candidaţi din partea PNŢCD care a obţinut, în urma alegerilor locale din acest an, o funcţie de conducere a unei localităţi, la nivelul întregii ţări (se pare că o funcţie de viceprimar deţinută de ţărănişti mai este în Predeal).

Alegerea noului viceprimar al Bălanului vine după ce în şedinţa de constituire au fost trei candidaţi pentru această funcţie, iar la şedinţa ordinară din luna iulie au mai rămas doi (reprezentantul UDMR, Orbán Loránd, nu a mai candidat), iar unul dintre ei (Cristina Vaida, din partea PSD-PNL) s-a retras în ultimul moment. Astfel, cu unanimitate de voturi a fost ales Doru Sergiu Bratu.

Atribuţiile delegate viceprimarului se referă la tot ce înseamnă gospodărirea oraşului (salubrizare, întreținere, spații verzi etc.), dar şi în domeniul sportiv.  (Proiectele mari de dezvoltare revin în sarcina primarului). Noul viceprimar a evidenţiat faptul că încă din primul moment după alegere s-a bucurat de încrederea primarului, Gheorghe Iojiban, care i-a acordat drept de semnătură, precizând că împreună, cu o bună colaborare, s-a dorit formarea unei echipe care să obţină rezultate pentru binele comunităţii în care trăiesc şi care i-au ales. Acesta a mai punctat buna înţelegere şi cu celelalte formaţiuni reprezentate în Consiliul local, inclusiv UDMR, care au votat pentru alegerea sa în această funcţie, înţelegând că doar printr-o bună cooperare a tuturor factorilor de decizie de la nivelul oraşului se pot lua decizii benefice pentru localitate.

La rândul său, primarul oraşului, Gheorghe Iojiban, a declarat că l-a susţinut pe Doru Sergiu Bratu pentru a obţine funcţia de viceprimar, tocmai ca acesta să-l sprijine în realizarea proiectelor importante pentru oraş, pe care şi le-a asumat în campanie. „Sunt sigur că vom avea o colaborare fructuoasă în beneficiul şi pentru dezvoltarea oraşului”, a precizat Gheorghe Iojiban. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.