Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor iniţiază cumpărarea operei „Cuminţenia Pământului” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Cultură » Viceprim-ministrul Kelemen Hunor iniţiază cumpărarea operei „Cuminţenia Pământului”
Viceprim-ministrul Kelemen Hunor iniţiază cumpărarea operei „Cuminţenia Pământului”

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor iniţiază cumpărarea operei „Cuminţenia Pământului”

 

„Statul trebuie să depună un efort pentru cumpărarea capodoperei lui Constantin Brâncuşi. Achiziţionarea statuii ar fi semn de respect faţă de o piesă a patrimoniului nostru cultural de talie mondială”, a declarat viceprim-ministrul Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, faptul că a iniţiat demersuri pentru constituirea unei comisii interministeriale în vederea cumpărării operei „Cuminţenia Pământului” pusă în vânzare de către proprietari. Memorandumul aprobat de Guvern prevede constituirea comisiei care urmează să analizeze posibilităţile exercitării dreptului de preempţiune al statului, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Mandatarul proprietarilor a demarat pe 3 septembrie procedura de înştiinţare a Ministerului Culturii în vederea exercitării dreptului de preempţiune, conform obligaţiei reglementate de Legea privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

„Bugetul restrâns al Ministerului Culturii pentru anul 2014 nu permite achiziţionarea de bunuri culturale mobile. Pentru a ne putea exercita dreptul de preempţiune conform legii, trebuie să se aloce fondurile necesare. Totodată, prin acest Memorandum, am propus constituirea unei comisii care va avea rolul de a elabora o notă privind rezultatul negocierilor, pe care o va înainta, în vederea aprobării, Guvernului României. Trebuie să arătăm că ştim să apreciem acest tezaur cunoscut la nivel mondial”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.