Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Varianta bună ar fi discreţia | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Politic » Varianta bună ar fi discreţia
Varianta bună ar fi discreţia

Varianta bună ar fi discreţia

Fostul director al SRI, Costin Georgescu, crede că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să păstreze tăcerea şi să vorbească direct cu posibilul candidat la prezidenţiale care e ofiţer acoperit pentru a-l determina să se retragă.

„Nu e bine nici pentru România, nici pentru serviciile noastre o asemenea situaţie, fiindcă într-o democraţie serviciile nu se amestecă în viaţa politică şi nici politicul nu trebuie să se amestece în viaţa serviciilor. Fiecare trebuie să îşi facă datoria”, a spus Costin Georgescu.

Fostul şef al SRI susţine că deconspirarea unui ofiţer ar aduce prejudicii imaginii României.

„Faptul că un candidat poate să fie un ofiţer sub acoperire, înseamnă că preşedintele, dacă a ieşit cu o asemenea informaţie, e documentat. Şi ar fi trebuit să îl cheme pe acel ofiţer acoperit şi să îi atragă atenţia şi şefilor lui direcţi să se retragă din aceste încercări. Dar nu să facă public acest lucru. E vorba de imaginea României”, a spus Georgescu.

El susţine că totuşi oamenii politici ar trebui să nu aibă secrete, pentru că atunci când le au devin şantajabili.

„Un om politic, în special când vrei să-l pui şef de stat, el trebuie să fie o persoană total transparentă. Când nu ştii despre ei totul se pot întâmpla lucruri care scapă de sub control”, a încheiat el.

Preşedintele Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că are informaţii despre un candidat la Preşedinţie care ar fi ofiţer acoperit al unui serviciu secret din România şi i-a somat pe cei înscrişi în cursa pentru Cotroceni să recunoască dacă se găsesc într-o astfel de situaţie.

„Candidaţii au timp ca înainte de a-şi depune candidaturile să spună dacă au fost ofiţeri acoperiţi”, a spus Traian Băsescu, marţi seara.

Şeful statului a precizat că ar fi „necinstit” din partea lui să nu spună ce ştie: „Am obligaţia să o fac. Când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Unde scrie (sa indice legea) ca presedintele tarii are obligatia sa deconspire ofiterii despre care a aflat (oare dee ce?) in timpul serviciului? Nemernicul se crede Dumnezeu!Acel ofiter a depus juramint fata de Romania, cu mina pe drapel si nu vad cum ar putea fi el incompatibil, daca ajunge presedinte. La ce m-ar ajuta pe mine, simplu cetatean sa stiu ca viitorul presedinte de tara a fost ofiter in Servicii sau Armata? Foarte bine, inseamna ca stie ce poate vorbi, nu ca actualul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.