Vârstnică dispărută de la domiciliu, găsită după o noapte petrecută afară, cu ajutorul propriului căţel | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 septembrie 2022
Home » Societate » Vârstnică dispărută de la domiciliu, găsită după o noapte petrecută afară, cu ajutorul propriului căţel
Vârstnică dispărută de la domiciliu, găsită după o noapte petrecută afară, cu ajutorul propriului căţel

Vârstnică dispărută de la domiciliu, găsită după o noapte petrecută afară, cu ajutorul propriului căţel

O femeie de 75 de ani, din comuna Lupeni, dispărută de la domiciliu, a fost găsită luni, căzută la aproximativ 1.000 de metri de casă, după ce a petrecut o noapte afară, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la 4 grade Celsius.

Poliţia municipiului Miercurea Ciuc a fost sesizată, duminică, în jurul orei 17:00, despre faptul că vârstnica a plecat voluntar de la domiciliul său. La faţa locului, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că femeia a fost văzută ultima dată în cursul serii de 11 septembrie, sâmbătă, de către fiul său. În dimineaţa următoare, în jurul orei 08:00, aceasta nu mai era acasă şi nici nu se ştia unde a plecat.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, „în cauză au fost demarate procedurile specifice în cazul dispariţiilor de persoane, au fost efectuate cercetări şi investigaţii pe raza localităţii şi au fost verificate posibilele destinaţii ale persoanei dispărute, concomitent cu activităţile de căutare desfăşurate în împrejurimi, iniţial fără rezultat”.

„Scotocirile întrerupte târziu în noapte au fost reluate în zorii zilei de 13 septembrie, de o echipă formată din poliţişti, pompieri civili şi pădurari. Deşi se cunoştea faptul că persoana dispărută se deplasa foarte greu, cu ajutorul unui baston şi pe distanţe foarte scurte, de numai 20-30 de metri, căutătorii au extins aria de căutare spre zona împădurită, bătrânica fiind găsită la peste 1.000 de metri de propria locuinţă, cu ajutorul căţeluşului ei, care a început să latre şi să se agite la auzul şi mai ales la vederea salvatorilor. Astfel, cel mai important salvator pentru bătrânică a fost propriul ei căţeluş, care nu doar că i-a atras pe oameni spre locul în care aceasta căzuse, dar se pare că i-a stat aproape în cele aproximativ 30 de ore în care a stat căzută la pământ, mai ales că în interiorul acestui interval de timp victima a petrecut o noapte în care temperatura a scăzut până la 4 grade”, a arătat Biroul de presă din cadrul IPJ Harghita.

În momentul în care a fost găsită, femeia era conştientă, însă nu se putea deplasa. Echipajul medical i-a acordat primul-ajutor, după care a fost transportată, pe targă şi în ambulanţă, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, unde a rămas internată pentru examinări amănunţite, îngrijiri medicale şi supraveghere de specialitate. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.