Utilaje din Harghita trimise în zonele grav afectate de viscol | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 27 septembrie 2023
Home » Societate » Utilaje din Harghita trimise în zonele grav afectate de viscol
Utilaje din Harghita trimise în zonele grav afectate de viscol

Utilaje din Harghita trimise în zonele grav afectate de viscol

O autoşenilată aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a fost trimisă, duminică, în judeţul Constanţa, grav afectat de viscolul din ultimele zile, a anunţat prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei.

El a declarat presei că s-au trimis şi două utilaje de deszăpezire pe Autostrada A2, iar autoşenilata ISU trimisă în judeţul Giurgiu a revenit acasă, întrucât nu a mai fost nevoie de ajutorul ei.

„Judeţul Harghita vine în sprijinul judeţelor grav afectate de fenomenele meteorologice periculoase, astfel că în cursul zilei de duminică a plecat o şenilată de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă spre judeţul Constanţa, iar recent am trimis în sprijin două autofreze asigurate de Direcţia de Drumuri Naţionale, pe Autostrada A2. O altă autoşenilată de la ISU Harghita a fost în judeţul Giurgiu şi s-a şi întors, între timp, întrucât nu a mai fost nevoie de ea. Şenilata este cu echipaj de două persoane, dintre care una este paramedic”, a precizat prefectul Harghitei.

Potrivit acestuia, solicitările vin din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care autoşenilata este un vehicul vital pentru salvarea de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

„Sigur că aceste solicitări vin şi din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, dar am considerat că şi din spirit de solidaritate pentru judeţele afectate în această perioadă şi care au o reală nevoie de aceste utilaje, este necesar să venim în ajutor. Autoşenilata este un vehicul vital în această perioadă, care poate contribui foarte mult la salvarea de vieţi omeneşti şi la salvarea de bunuri materiale ale celor care sunt izolaţi”, a mai spus Adrian Jean Andrei.

Prefectul a ţinut să puncteze că judeţul Harghita nu se confruntă cu ninsori abundente şi viscol, dar din cauza temperaturilor foarte scăzute din ultimele zile a fost activat codul de ger şi s-au dispus măsuri în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Patrulele de jandarmi identifică persoanele fără adăpost, le conduc la adăpostul de noapte şi le asigură un ceai cald. În noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat a fost găsit de jandarmi în Gara CFR Miercurea-Ciuc, a primit un ceai cald şi a fost condus la adăpostul de noapte din municipiu.

L. MATEI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.