Un proiect Caritas în derulare: Containere speciale destinate colectării hainelor | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Un proiect Caritas în derulare: Containere speciale destinate colectării hainelor
Un proiect Caritas în derulare: Containere speciale destinate colectării hainelor

Un proiect Caritas în derulare: Containere speciale destinate colectării hainelor

Un număr de 65 de containere speciale destinate colectării de haine sau alte bunuri pentru persoanele nevoiaşe sunt amplasate în judeţele Harghita şi Covasna în cadrul unui proiect al Asociaţiei Caritas, iar demersul s-a bucurat de succes în rândul localnicilor.

Directorul Departamentului Logistic al Asociaţiei Caritas Alba Iulia, Péterfi Attila, a declarat pentru Agerpres că, în urma unui parteneriat cu o firmă din Ungaria, aceste containere au fost amplasate în oraşele şi localităţile mai mari din cele două judeţe. Cetăţenii pot pune în containerele respective atât haine pe care nu le mai folosesc, cât şi jucării, lenjerii de pat sau încălţăminte.

Firma din Ungaria se ocupă cu sortarea bunurilor donate de cetăţeni, iar cele ce pot fi folosite pentru donaţii ajung la Asociaţia Caritas, care ajută, în acest fel, persoanele nevoiaşe. Restul sunt reciclate şi utilizate pentru alte scopuri.

Proiectul se intitulează „Să ajutăm împreună”, iar pe containere scrie în limbile română şi maghiară modul în care se utilizează.

Péterfi Attila a spus că, din păcate, doar jumătate dintre hainele donate sunt folosibile pentru donaţii şi se mai întâmplă situaţii în care unele persoane încearcă să fure ce este în interior sau aruncă deşeuri menajere în containere. Cu toate acestea, semnalele primite din partea localnicilor şi primăriilor sunt pozitive, iar numărul nevoiaşilor ajutaţi de Caritas a crescut.

„În acest an am putut ajuta mai multe persoane şi chiar fac un apel la instituţii de protecţie socială care au nevoie de haine să apeleze la noi. Putem ajuta familii numeroase sau instituţii de alt gen cum ar fi aziluri de bătrâni, pentru că sunt multe haine pentru vârstnici”, a explicat Péterfi Attila.
El a precizat că ideea unui astfel de proiect a venit din Germania, după ce Caritas a primit de mai multe ori donaţii de haine colectate în acest fel, iar containerele sunt realizate după acelaşi model.

Proiecte similare se derulează şi în alte judeţe din Transilvania unde îşi desfăşoară activitatea Asociaţia de Întrajutorare Caritas. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.