Un perete al internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Un perete al internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit
Un perete al internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit

Un perete al internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit

  • Trei copii au fost scoși până acum de sub dărâmături, dintre care unul în stop cardio-respirator
  • Ulterior, o patra victimă a decedat

Trei copii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani au fost scoși până acum de sub dărâmături și încă unul este căutat după ce un perete al internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit în această după-amiază. Dintre cele trei victime scoase până acum de sub dărâmături, una era conștientă, una – semiconștientă și una se afla în stop cardio-respirator cu manevre de resuscitarea. Victima a răspuns la manevrele de resuscitare și a fost transportată la spital, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit pompierilor, suprafața clădirii afectată este de aproximativ 200 mp. La locul intervenției se află două mașini de stingere, una de descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, trei ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Harghita, precum și cinci echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile limitrofe.

Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături.

Actualizare: Echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă și acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

Victima a fost scoasă, se află în stare de inconștiență și i se aplică manevre de resuscitare.

Actualizare: Inspectoratul pentru Situații de Urgență precizează că cea de a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Clădirea avea peste 100 de ani

Zsergo Noémi, purtătoarea de cuvânt a Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc, declara că clădirea a fost construită în anul 1910, iar de atunci au fost făcute câteva lucrări de renovare. De asemenea, se dorea ca anul viitor clădirea să fie renovată în totalitate.

Zsergo Noémi a mai spus că în această perioadă, în curtea clădirii se efectuau lucrări de conectare a imobilului la rețeaua de canalizare și pluvială a orașului.

imagini video: https://youtube.com/shorts/rEta1gBp1SA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.