Bilanț final în urma prăbușirii peretelui internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc: o victimă decedată, o alta intubată și două conștiente | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Bilanț final în urma prăbușirii peretelui internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc: o victimă decedată, o alta intubată și două conștiente
Bilanț final în urma prăbușirii peretelui internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc: o victimă decedată, o alta intubată și două conștiente

Bilanț final în urma prăbușirii peretelui internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc: o victimă decedată, o alta intubată și două conștiente

Inspectoratul pentru Situații de urgență „Oltul” al județului Harghita precizează că incidentul de luni după-amiaza de la Odorheiu Secuiesc s-a soldat cu decesul unei persoane, o alta a suferit traumatisme severe și se află intubată, iar două victime, cu diverse traumatisme, sunt conștiente.

Reamintim faptul că luni după-amiaza, în jurul orei 16:00, s-a prăbușit un perete al clădirii internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc.

Inițial, trei copii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani au fost scoși de sub dărâmături, iar încă unul era căutat. Ulterior, a fost scos și acesta, dar se afla în stare de inconștiență. S-au aplicat manevre de resuscitare, din păcate, fără rezultat, fiind declarat decesul.

ISU „Oltul” a mai precizat că a fost afectată o suprafață de aproximativ 200 de mp din clădire, iar la fața locului au fost alocate două mașini de stingere, una de descarcerare, un camion, un container multirisc, echipaje SMURD și SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean), precum  și echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile limitrofe.

În ceea ce privește clădirea, Zsergo Noémi, purtătoarea de cuvânt a Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc, declara, pentru ziarul nostru, că a fost construită în anul 1910. De atunci au fost făcute câteva lucrări de renovare, și se dorea să fie renovată în totalitate anul următor.

Zsergo Noémi a mai spus că, în această perioadă, în curtea clădirii se efectuau lucrări de conectare a imobilului la rețeaua de canalizare și pluvială a orașului.

Imagini video (sursa: ISU „Oltul” Harghita): https://youtube.com/shorts/rEta1gBp1SA?feature=shared

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.