Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un parapantist a căzut la aterizare și a fost transportat la spital | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Un parapantist a căzut la aterizare și a fost transportat la spital
Un parapantist a căzut la aterizare și a fost transportat la spital

Un parapantist a căzut la aterizare și a fost transportat la spital

Incidentul a avut loc duminică, pe Șumuleu

 

Un parapantist din Târgu-Mureș, aflat la zbor pe muntele Șumuleu, din apropiere de Miercurea Ciuc, a ajuns duminică la spital cu mai multe leziuni după ce a căzut de la înălțime, în timp ce efectua manevrele de aterizare.

Instructorul de parapantă Sáring István a declarat, pentru Agerpres, că se afla la fața locului când s-a produs accidentul și a opinat că accidentul a fost cauzat de o eroare destul de gravă de pilotaj la aterizare, pe care de obicei o fac începătorii, chiar dacă pilotul în cauză avea experiență.

„A fost o eroare de pilotaj la aterizare (…). Pur și simplu a făcut o spirală accentuată la aterizare și la ieșirea din spirală nu a mai putut controla parapanta. A fost o greșeală de începător, deși era destul de profesionist. (…) Zboară de 4-5 ani, avea experiență, dar probabil că din cauza frigului, pentru că a zburat destul de mult, a avut niște reflexe mai încetinite. Dar pentru experiența lui a făcut o greșeală destul de gravă”, a spus Sárig István.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că accidentul a fost anunțat la 112, la fața locului ajungând o ambulanță SMURD, care l-a transportat pe bărbat la Unitatea de Primiri a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Miercurea-Ciuc.

Potrivit managerului SJU, dr. Demeter Ferenc, parapantistul în vârstă de 47 ani a fost diagnosticat cu o fractură deschisă la antebrațul drept și o suspiciune de fractură de bazin, rezultatele examinărilor radiologice și de computer tomograf fiind în curs de interpretare.

Bărbatul acuză dureri la nivelul bazinului și antebrațului dar viața nu îi este pusă în pericol, din punct de vedere cardiac și respiratoriu starea sa fiind stabilă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.