Tulgheşul devine „o mică atracţie pentru persoane care nu au nimic în comun cu aceste locuri” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Tulgheşul devine „o mică atracţie pentru persoane care nu au nimic în comun cu aceste locuri”
Tulgheşul devine „o mică atracţie pentru persoane care nu au nimic în comun cu aceste locuri”

Tulgheşul devine „o mică atracţie pentru persoane care nu au nimic în comun cu aceste locuri”

  • Mai multe familii din marile oraşe şi-au achiziţionat terenuri şi îşi construiesc case în comună, iar unele firme din ţară au început să-şi deschidă puncte de lucru

În ultima perioadă mai multe familii din diferite oraşe ale ţării au cumpărat proprietăţi în comuna Tulgheş cu intenţia de a se muta în localitate. De asemenea, există „şi un interes major al unor firme importante, pe anumite segmente de piaţă”, de a-şi deschide puncte de lucru în această localitate, a declarat primarul comunei Tulgheş, Marcel Vancu.

Edilul a explicat că interesul unor persoane din alte localităţi din ţară de a achiziţiona terenuri în comună a început în urmă cu aproximativ 2 ani. Până în prezent este vorba, cu aproximaţie, despre trei familii din Bucureşti, două din Constanţa, două din Iaşi, una din Oneşti. Unele dintre ele s-au mutat deja, altele au achiziţionat terenuri, iar altele au locuinţele în construcţie, însă toate au intenţia de a se stabili în comună la un moment dat.

Marcel Vancu a spus că, în momentul în care au mers la primărie, chiar a întrebat ce i-a determinat să vină în Tulgheş, dacă au rude, cunoştinţe. Doar două familii aveau rude sau cunoştinţe, ceilalţi nu aveau. „Au cules informaţii de pe Internet, au vizitat localitatea, le-a plăcut şi au decis să-şi facă case în Tulgheş”, a precizat primarul.

Conform sursei citate, tot în ultima perioadă mai multe societăţi comerciale au decis sau intenţionează să-şi deschidă puncte de lucru în comuna Tulgheş. În momentul de faţă, a continuat edilul, „o firmă mare din judeţul Neamţ construieşte un depozit de materiale de construcţii”. „Decizia a luat-o la începutul anului, tot datorită faptului că a vizitat Tulgheşul şi şi-a dat seama că există un anumit potenţial”, a spus edilul.

De asemenea, în următoarele 2-3 săptămâni se va deschide în comună o farmacie „dintr-un lanţ consacrat” în ţară. Totodată, la ora actuală se fac prospecţiuni pentru identificarea unor surse de apă, pentru a fi îmbuteliată, cu scopul de a se deschide o mică fabrică.

Marcel Vancu a subliniat că şi în consiliul local al localităţii există deschidere pentru orice oportunitate şi „orice persoană care doreşte să vină în Tulgheş este primită cu braţele deschise”. „Trebuie să recunosc, şi noi, la Tulgheş, în ultimul timp ne confruntăm cu un spor natural negativ. Chiar am urmărit în ultima perioadă: naşteri puţine, înmormântări mai multe… Şi atunci, orice familie, orice persoană, oricine care îşi doreşte să trăiască în comunitatea noastră este binevenit”, a spus primarul localităţii, precizând că la fel e şi în cazul firmelor care se interesează să-şi deschidă puncte de lucru, cărora li se acordă, pe lângă atenţie, tot sprijinul pentru a putea să-şi desfăşoare activitatea în Tulgheş.

„Este un fapt îmbucurător pentru noi toţi, localitatea noastră este o mică atracţie pentru persoane care nu au nimic în comun cu aceste locuri, au găsit aici oportunităţi majore, oameni harnici şi liniştiţi, infrastructură modernă, proiecte ample de dezvoltare a localităţii, un mediu natural curat şi verde, un potenţial major pentru viitor, o zonă în plină dezvoltare”, a conchis Marcel Vancu. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.