Tragedie pentru o familie din Harghita: Un jandarm şi fiica lui de trei ani, decedaţi într-un grav accident rutier produs pe DN 11 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Tragedie pentru o familie din Harghita: Un jandarm şi fiica lui de trei ani, decedaţi într-un grav accident rutier produs pe DN 11
Tragedie pentru o familie din Harghita: Un jandarm şi fiica lui de trei ani, decedaţi într-un grav accident rutier produs pe DN 11

Tragedie pentru o familie din Harghita: Un jandarm şi fiica lui de trei ani, decedaţi într-un grav accident rutier produs pe DN 11

  • De asemenea, soţia sa şi o altă fiică, de patru ani, au fost grav rănite
  • Copila de patru ani are nevoie urgentă de sânge, iar cei care doresc să doneze o pot face oriunde în ţară, la centrele locale de transfuzii
  • În acelaşi accident au murit şi două persoane, soţ şi soţie, din Braşov

Patru persoane au decedat, sâmbătă, în urma unui accident rutier petrecut pe DN 11 Braşov – Târgu Secuiesc, la intrarea în localitatea braşoveană Hărman, în accident fiind implicate patru maşini. Între victime s-au aflat şi sublocotenentul Florin Cioancă din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, şi fiica sa de trei ani. Cele patru autoturisme implicate în accident au fost din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Bacău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, Gabriela Dinu, citat de Agerpres, o conducătoare auto, de 25 de ani, din judeţul Covasna, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers de pe banda 1 pe banda 2 şi a acroşat spatele unui autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Harghita.

Conform Agerpres, conducătoarea auto a ieşit cu maşina în afara părţii carosabile, iar şoferul din Harghita a pătruns pe contrasens, izbindu-se violent de un autoturism condus de un bărbat, de 60 de ani, din Braşov. De asemenea, un alt conducător auto, în vârstă de 48 de ani, din Bacău, a fost surprins de impact şi, în încercarea sa de a evita coliziunea, a virat dreapta, a acroşat spatele autovehiculului din Braşov şi a ieşit în afara părţii carosabile.

În urma accidentului rutier în lanţ au murit patru persoane: conducătorul autoturismului din Harghita, fiica sa de trei ani aflată pe bancheta din spate, şoferul maşinii din Braşov şi soţia sa, în vârstă de 69 de ani, pasageră pe locul din dreapta-faţă. Au fost rănite grav două persoane – soţia conducătorului autoturismului din Harghita, de 30 de ani, precum şi o altă fiică a lor, de patru ani – şi au suferit leziuni uşoare tânăra care a provocat accidentul şi prietena sa, de 24 de ani, aflate în acelaşi autoturism.

Persoanele rănite au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Copii din Braşov, potrivit sursei citate.

Apel către oameni să doneze sânge pentru a-i salva viaţa fetiţei grav rănite

După accident, colegii jandarmului decedat au făcut un apel la oameni pentru a dona sânge. „Fetiţa colegului nostru, sublocotenent Cioancă Florin, decedat într-un grav accident rutier produs în localitatea Hărman, are nevoie urgentă de noi! Cei care doresc să ajute se pot prezenta, oriunde în ţară, la centrele locale de transfuzii şi să doneze pentru CIOANCĂ MIROSLAVA, internată la Spitalul de Pediatrie Braşov. Fetiţa are nevoie de sânge grupa BIII RH Negativ. Indiferent de grupa de sânge pe care o aveţi, donarea ajută la salvarea vieţii acestui copil. Mulţumim!”, se arată în apelul postat pe o reţea de socializare de Jandarmeria Română.

Până în momentul de faţă, zeci de jandarmi, atât de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni (instituţie militară de învăţământ din cadrul Jandarmeriei Române destinată să organizeze şi să desfăşoare activităţi specifice pregătirii, perfecţionării şi specializării categoriilor de personal diferenţiat pe domenii de activitate), cât şi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita au donat sânge pentru fetiţa fostului lor coleg.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu, a spus că ieri 20 de jandarmi din cadrul instituţiei au donat sânge. De asemenea, trei jandarmi au aceeaşi grupă sanguină cu fetiţa. Potrivit acestuia, în continuare cadre ale IJJ vor dona sânge, în funcţie de cum le va permite serviciul. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.