Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Soluţii pentru siguranţa pietonilor şi a şoferilor, în Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Soluţii pentru siguranţa pietonilor şi a şoferilor, în Miercurea Ciuc
Soluţii pentru siguranţa pietonilor şi a şoferilor, în Miercurea Ciuc

Soluţii pentru siguranţa pietonilor şi a şoferilor, în Miercurea Ciuc

Autorităţile locale din municipiul Miercurea Ciuc au finalizat amplasarea unei noi treceri de pietoni pe strada Topliţa din localitate, fiind vorba despre o măsură care va contribui la creşterea siguranţei pietonilor şi a conducătorilor auto. Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Bors Béla, a declarat că problema care a fost soluţionată acum era de actualitate de aproape 10 ani, mai ales că la ieşirea din clădirea Şcolii Gimnaziale „Xántus János” exista o trecere de pietoni foarte aproape de o curbă şi astfel era pusă în pericol atât siguranţa copiilor care se deplasau la cursuri, cât şi a conducătorilor şi bicicliştilor, în zonă fiind înregistrate mai multe accidente rutiere în ultimii ani.

Practic, primăria a decis, în urma solicitărilor primite din partea reprezentanţilor şcolii, să mute trecerea de pietoni respectivă cu 30 de metri şi astfel s-a reuşit creşterea siguranţei, nu doar pentru elevi şi şoferi, ci şi pentru oamenii care merg la biserica din apropiere şi care până în prezent trebuiau să se deplaseze pe o distanţă mai lungă pentru a putea traversa regulamentar drumul, a menţionat Bors Béla. Viceprimarul a mai spus că, încă de la începutul anului, reprezentanţii administraţiei locale s-au gândit să introducă noi elemente în interesul siguranţei pietonilor, conducătorilor auto, bicicliştilor, dar şi celor care folosesc trotinete. La mai multe treceri de pietoni s-a început folosirea culorilor roşu şi alb, „zebrele” fiind astfel mult mai vizibile pentru oamenii care traversează strada, dar şi pentru şoferi, iar în zonele în care sunt piste de biciclişti zona trecerilor a fost marcată cu verde. Totodată, pe strada Iancu de Hunedoara unde se află un sens giratoriu a fost instalată o altă trecere de pietoni, la cererea celor care locuiesc în apropiere şi a celor din zona Şumuleu-Ciuc şi astfel oamenii vor putea să traverseze mai uşor şi în siguranţă strada.

Potrivit viceprimarului Bors Béla, în primăvară a fost lansată o campanie în cadrul căreia s-a solicitat şi opinia locuitorilor, dat fiind faptul că în Miercurea Ciuc sunt şi foarte multe străzi înguste, iar oamenii au fost întrebaţi unde ar trebui să fie montate oglinzi convexe care să vină în ajutorul conducătorilor auto. Anul acesta au fost montate deja 16 astfel de oglinzi şi urmează amplasarea altor 4, pe Aleea Pictor Nagy István şi pe străzile Szék, Mézesek şi Revoluţiei din Decembrie. „Sincer, eu mă bucur foarte mult că locuitorii oraşului încep să vadă că noi gândim în aşa fel încât să dezvoltăm oraşul, să creăm o atmosferă mai bună în parteneriat cu aceştia”, a declarat Bors Béla.

Reprezentantul Primăriei Miercurea Ciuc a spus, totodată, că va fi montat sistem de iluminat special la şase treceri de pietoni, câte două de pe străzile Lunca Mare, Braşovului şi Inimii. În plus, trecerea la nivel cu calea ferată recent renovată de pe strada Poienii va fi iluminată cu LED-uri speciale. De asemenea, anul viitor va continua lipirea suprafeţelor speciale pentru a facilita traversarea nevăzătorilor, dar şi vopsirea trecerilor în trei culori, precum şi aducerea la nivel în beneficiul persoanelor cu cărucioare, biciclete şi trotinete. Vor interveni şi schimbări în ceea ce priveşte traficul în oraş. Tronsonul străzii Nicolae Bălcescu, dintre strada Patinoarului şi Piaţa Cetăţii va fi în curând din nou cu dublu sens şi este posibil ca lucrările pregătitoare care includ semnalizare rutieră şi vopsire să înceapă deja săptămâna aceasta.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.