Solicitările pentru sprijinul de 500 de lei oferit elevilor cu situaţie materială precară se pot trimite primăriei până în jurul datei de 10 septembrie | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 3 octombrie 2023
Home » Învățământ » Solicitările pentru sprijinul de 500 de lei oferit elevilor cu situaţie materială precară se pot trimite primăriei până în jurul datei de 10 septembrie
Solicitările pentru sprijinul de 500 de lei oferit elevilor cu situaţie materială precară se pot trimite primăriei până în jurul datei de 10 septembrie

Solicitările pentru sprijinul de 500 de lei oferit elevilor cu situaţie materială precară se pot trimite primăriei până în jurul datei de 10 septembrie

La începutul lunii august, în Monitorul Oficial a apărut o ordonanţă de urgenţă prin care se alocă un sprijin financiar de 500 de lei elevilor din ciclul primar și gimnazial, dar și copiilor de la grădiniţă, care provin din familii cu o situaţie materială precară. Suma de bani nu se va oferi sub formă de numerar, ci electronic (tichete sociale pe suport electronic), cel mai probabil pe un card, iar din cei 500 de lei, părinţii vor putea cumpăra pentru copii materiale școlare necesare frecventării grădiniţei și școlii – rechizite și îmbrăcăminte.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii sunt:

  • solicitanţii depun cererile la primăriile localităţilor unde au domiciliul stabil;
  • să se facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau la școală în anul școlar 2020-2021;
  • în cazul elevilor, venitul net lunar pe membru de familie realizat în luna iulie nu trebuie să depășească 1.115 lei;
  • în cazul copiilor de la grădiniţă, acest venit nu trebuie să fie mai mare de 284 lei.

Pe lângă aceste condiţii, în momentul în care se depune solicitarea, părintele sau tutorele legal al copilului mai trebuie să anexeze o serie de documente (copie și original): actul de identitate al părinţilor/reprezentantului legal; documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal; certificate de naștere ale copiilor; certificatul de căsătorie al părinţilor; certificatul de deces al părintelui (unde este cazul); acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei, eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorităţi competente, mandate poștale de plată sau extrase de cont etc.; dovada înscrierii la grădiniţă sau școală (adeverinţă de la unitatea de învăţământ); unde este cazul, hotărârea judecătorească prin care unul dintre părinţi execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreţinerea copiilor.

Pentru beneficiarii venitului minim garantat, precum și pentru cei ai legii privind alocaţia pentru susţinerea familiei, care sunt în evidenţele direcţiilor de asistenţă socială, tichetele sociale pe suport electronic se acordă pe baza listelor întocmite către reprezentanţii structurilor de asistenţă socială de la nivelul autorităţilor publice locale.

În Miercurea Ciuc, spunea Raduly Robert Kalman, primarul municipiului, solicitările pot fi depuse atât on-line, prin e-mail, cât și în mod tradiţional. Electronic, solicitările și copiile (pozele) după documente se pot trimite la adresa szocialis@szereda.ro, până pe data de 11 septembrie, ora 00:00.

În format fizic, dosarul se poate depune în fiecare zi de marţi și joi, între orele 09:00 și 11:00, la noul sediu al Direcţiei Sociale (strada Salcâm, nr. 1, fostul sediu GOSCOM).

În Topliţa, cererile se depun până pe 10 septembrie la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, aflat pe strada Borsecului, nr. 3, de luni până joi, între orele 08:00-12:00.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la direcţiile de asistenţă socială din cadrul fiecărei primării.

L. CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.