Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Începând de mâine, drumul de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc se închide pentru a se putea turna stratul de uzură | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Începând de mâine, drumul de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc se închide pentru a se putea turna stratul de uzură
Începând de mâine, drumul de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc se închide pentru a se putea turna stratul de uzură

Începând de mâine, drumul de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc se închide pentru a se putea turna stratul de uzură

După ce la începutul verii a fost dat în folosinţă ultimul tronson din drumul de ocolire a municipiului Miercurea Ciuc, cel paralel cu calea ferată, de mâine încep și lucrările de turnare a stratului de uzură și aplicarea marcajului cu vopsea albă.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi, Raduly Robert Kalman, primarul municipiului Miercurea Ciuc, preciza faptul că nu s-a început mai repede turnarea stratului de uzură pentru că s-a dorit să se vadă stabilitatea drumului în zona podului peste calea ferată. Astfel, periodic au fost realizate măsurători în trei puncte – două de o parte și de alta a drumului, unul în zona centrală. Şi chiar dacă din momentul asfaltării și până în prezent s-a observat o diferenţă de nivel, ultima măsurătoare care s-a făcut la jumătatea lunii august a arătat o diferenţă, la un singur punct, doar de 1 mm faţă de măsurătoarea precedentă efectuată cu două săptămâni înainte. Acest lucru arată – spunea edilul – „o stabilizare a căii de rulare, drept pentru care încercăm să profităm că e început de septembrie și să aplicăm și stratul de uzură și să finalizăm investiţia în totalitate”.

Acesta mai spunea că dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile și dacă constructorul își dă interesul, pentru că dispune atât de capacitate tehnică, cât și umană, în 3 zile poate finaliza lucrarea și să toarne stratul de uzură.

De asemenea, se mai preciza că s-a decis închiderea totală a tronsonului pentru a nu da posibilitate executantului să găsească scuze în cazul în care va apărea o problemă de planimetrie – lucru deranjant la viteze de 80-100 km/h – să nu poată zice că deoarece drumul a fost închis doar pe câte o porţiune, pe câte un singur sens de mers și ca să grăbească lucrările, există un centimetru în plus de asfalt.

Astfel, până la finalizarea lucrărilor, traficul din această săptămână va reveni pe varianta pasajul CF – strada Harghitei – strada Rét (după fabrica de bere).

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.