Peste 30 de persoane au primit ajutor, în weekend, din partea echipajelor SMURD | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate » Peste 30 de persoane au primit ajutor, în weekend, din partea echipajelor SMURD
Peste 30 de persoane au primit ajutor, în weekend, din partea echipajelor SMURD

Peste 30 de persoane au primit ajutor, în weekend, din partea echipajelor SMURD

În acest sfârșit de săptămână, echipajele de salvatori harghiteni au fost solicitate să intervină la 33 de intervenţii SMURD. La nivel judeţean, 4 copii și 29 persoane adulte au primit asistenţă medicală de urgenţă, în cazul a două accidente rutiere, 13 afecţiuni medicale și 18 traumatisme, asistate de echipajele SMURD, se arată într-un comunicat al Compartimentului informare și relaţii publice al ISU „Oltul” Harghita.

Un accident rutier soldat cu victime a avut loc vineri, pe DN 13A, în localitatea Lupeni. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă de către echipajul SMURD aflat la faţa locului, o victimă de 19 ani, cu plagă la nivelul piramidei nazale, a fost transportată la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru investigaţii suplimentare.

Un alt accident rutier s-a petrecut sâmbătă, tot pe DN 13A, zona Chirui, unde paramedicii SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unei tinere, în vârstă de 18 ani, cu hematom occipital și dureri la nivelul membrelor superiore și inferioare, aceasta fiind transportată de urgenţă la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Pentru avertizarea populaţiei au fost transmise 7 mesaje prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa urșilor în comuna Voșlăbeni (sat Izvoru Mureșului), comuna Păuleni-Ciuc (sat Şoimeni), Băile Homorod, comuna Leliceni (sat Fitod) și comuna Şimonești (sat Benţid).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.