Secţiile SJU, reorganizate ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Sănătate » Secţiile SJU, reorganizate ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID-19
Secţiile SJU, reorganizate ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID-19
DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Secţiile SJU, reorganizate ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID-19

Noile măsuri de reorganizare au vizat creşterea numărului de paturi destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, al cărui număr a crescut spectaculos în ultimele săptămâni

„În clădirea spitalului judeţean de la Şumuleu, numărul pacienţilor COVID a depăşit numărul de paturi existente şi au fost instalate şi paturi suplimentare. Pentru că locurile încă disponibile acolo se vor epuiza în scurt timp, intră în vigoare o serie de măsuri organizatorice în spital”, anunţa, la sfârşitul săptămânii trecute, Biroul de Presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

În urma reorganizării secţiilor spitalului judeţean, pacienţii cu boli infecţioase non-Covid sunt îngrijiţi în secţia Dermatologie, care îşi restrânge activitatea.

Secţia de Medicină Internă din clădirea principală a spitalului judeţean a devenit secţie COVID-19, cu şapte saloane ce asigură 45 paturi pentru pacienţii confirmaţi şi cinci saloane pentru cazurile suspecte.

Cazurile de Medicină Internă non-COVID vor fi soluţionate la secţia Cardiologie a spitalului, care va reduce numărul internărilor programate.

Şi la Spitalul Modular aflat în curtea clădirii principale a spitalului judeţean au survenit modificări: jumătate din capacitatea acestuia este destinată tratării cazurilor chirurgicale COVID-19, în cealaltă jumătate a amplasamentului fiind trataţi pacienţii internaţi în regim de spitalizare de zi.

Începând din data de 1 octombrie, a crescut şi numărul de paturi la secţia ATI-COVID, care funcţionează în prezent cu zece paturi, faţă de şase până atunci, motiv pentru care numărul intervenţiilor chirurgicale programate s-a redus cu 20%.

Pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19 cu simptome uşoare, consultaţiile de specialitate sunt asigurate în clădirea spitalului din cartierul Şumuleu, în cabinetul de lângă poartă, între orele 08:00 şi 10:00.

„Pacienţii care au febră, tuşesc, au stare de slăbiciune, dispnee, sunt sfătuiţi să meargă la acest consult. Ei trebuie să prezinte testul pozitiv şi să fie pregătiţi că trebuie să aştepte, pentru că se efectuează şi analize de laborator, şi de radiologie. Este nevoie de programare prealabilă, care se poate cere la numărul de telefon: 0758/11.76.69”, se precizează în comunicatul de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Potrivit datelor actualizate, în Spitalul Judeţean de Urgenţă erau internaţi luni 101 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, aproximativ 95% dintre aceştia fiind nevaccinaţi şi în stare gravă.

Compartimentul ATI-COVID este plin, toate cele zece locuri fiind ocupate, doi dintre pacienţi fiind intubaţi.

Există şi pacienţi vaccinaţi care au contractat noul coronavirus şi sunt spitalizaţi, însă, potrivit medicilor, aceştia prezintă forme uşoare ale bolii, chiar şi în cazul bolnavilor cu vârste înaintate şi comorbidităţi.

În ultimele 24 ore, în Harghita s-au înregistrat 35 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, numărul persoanelor din judeţ confirmate cu noul coronavirus ajungând la 9.224.

Printre localităţile cu cele mai ridicate rate de infectare la o mie de locuitori înregistrate în ultimele 14 zile în judeţ, se află, potrivit statisticii publicată luni de Direcţia de Sănătate Publică Harghita Ocland (9,77‰), Brădeşti (6,44‰), Zetea (5,66‰), Mădăraş (5,1‰), Subcetate (4,48‰), Băile Tuşnad (4,41‰) şi Topliţa (3,89‰).

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.