Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Schimb de experienţă româno-american, la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Schimb de experienţă româno-american, la Miercurea-Ciuc
Schimb de experienţă româno-american, la Miercurea-Ciuc

Schimb de experienţă româno-american, la Miercurea-Ciuc

Vineri, 3 februarie, la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea-Ciuc a avut loc un schimb de experienţă între militarii harghiteni şi o echipă de instructori americani condusă de căpitanul Travis ZAHNOW.

Obiectivul principal al acestei activităţi a fost acela de pregătire a „Echipei de consiliere şi asistenţă”, echipă constituită pe structura Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu” şi care, începând cu luna martie a acestui an, va fi dislocată în teatrul de operaţii din Afganistan.

În cadrul schimbului de experienţă, militarii americani au asistat la activităţile specifice de instruire şi pregătire ale vânătorilor de munte. Aceştia au avut ocazia de „a vedea la lucru” echipa de căutare-salvare, care a primit misiunea, conform scenariului stabilit, de a se deplasa într-o zonă greu accesibilă şi a executa căutarea, scoaterea din zăpadă şi transportarea la un punct medical a unei persoane surprinsă de avalanşă.

De asemenea, le-au fost prezentate instructorilor americani materialele de alpinism şi de instrucţie a schiului, precum şi un iglu pe care militarii îl realizează şi amenajează pentru camparea unei grupe de vânători de munte pe timpul executării de misiuni în condiţii de izolare.

La finalul activităţii, militarii americani au declarat că au fost plăcut impresionaţi de profesionalismul militarilor harghiteni şi de posibilităţile de instruire ale acestora şi că schimbul de experienţă şi-a atins obiectivele propuse.

Text şi foto: MApN – Adrian Voinea

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.