Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şapte incendii şi 20 intervenţii SMURD – bilanţul din perioada Crăciunului | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Şapte incendii şi 20 intervenţii SMURD – bilanţul din perioada Crăciunului
Şapte incendii şi 20 intervenţii SMURD – bilanţul din perioada Crăciunului

Şapte incendii şi 20 intervenţii SMURD – bilanţul din perioada Crăciunului

În seara de Ajun, la ora 11:27, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la un autoturism în municipiul Topliţa, care a fost lichidat la ora 11:45. În urma incendiului au ars bordul autoturismului, parbrizul şi tapiţeria.

În ziua de Crăciun au fost semnalate trei incendii, dintre care două la autoturisme şi unul la un apartament. Astfel, la ora 09:45, a fost anunţat un incendiu la un autoturism pe raza comunei Joseni, lichidat după circa 13 minute. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de toba de eşapament, ca urmare a neprotejării termice corespunzătoare. La ora 18:17, dispeceratul ISU „Oltul” a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară în municipiul Gheorgheni, în urma căruia au ars: autoutilitara, în proporţie de 90%, documentele personale şi documentele maşinii, două motoferăstraie, două polizoare, o bormaşină, un abric de mână, o trusă de chei, precum şi două maşini de spălat, un frigider şi 10 bucăţi geam termopan, aflate în garaj. La ora 20:20 a izbucnit un incendiu la un apartament situat la etajul VI, într-un bloc de locuinţe, din municipiul Odorheiu-Secuiesc. S-a acţionat, concomitent, pentru evacuarea unui număr de 40 de persoane (30 adulţi şi 10 copii), precum şi pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 22:04. Cauza probabilă a incendiului a fost flacăra produsă de lumânări. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 280.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 18.000 lei.

A doua zi de Crăciun a izbucnit unui incendiu la o casă de locuit în comuna Corund. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea acestuia, precum şi pentru protecţia casei. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Apoi s-a semnalat un alt incendiu la o anexă gospodărească (grajd cu şură), în comuna Sărmaş, sat Runc, care cuprinsese acoperişul grajdului, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, precum şi fânul depozitat în podul şurii, cu pericol de propagare la casa de locuit şi atelierul de tâmplărie aflate în imediata apropiere. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de ţigară, ca urmare a fumatului în locuri nepermise, ce a dus la aprinderea fânului din apropiere. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 25.000 lei. În aceeaşi zi, spre seară, a izbucnit un incendiu la o casă de locuit în municipiul Odorheiu-Secuiesc, lichidat repede şi fără pagube materiale, arzând doar funinginea din interiorul coşului de fum.

În perioada 24-26.12.2016, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut 20 de intervenţii de acordare a primului-ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Miercurea-Ciuc – 5 intervenţii, Topliţa – 3 intervenţii, SMURD Corbu – o intervenţie, SMURD Gheorgheni – 4 intervenţii, iar SMURD Odorheiu-Secuiesc – 7 intervenţii, pe timpul cărora paramedicii au asistat 18 persoane adulte şi un copil. S-a acordat primul-ajutor calificat în cazul a trei accidente rutiere, 11 intervenţii au fost pentru acordarea primului-ajutor în cazul unor traumatisme, dintre care trei produse pe pârtiile de schi, două intervenţii în cazul unor afecţiuni medicale, o intervenţie în cazul unui stop cardio-respirator resuscitat, două intervenţii în cazul unor intoxicaţii asistate de echipajele SMURD şi o deplasare la un incendiu produs la un apartament în municipiul Odorheiu-Secuiesc.

De asemenea, în perioada 24-26.12.2016 au avut loc activităţi de verificare şi de recunoaştere în 16 localităţi rurale, şi anume: Leliceni, Sărmaş, Corbu, Căpâlniţa, Brădeşti, Remetea, Sâncrăieni, Gălăuţaş, Feliceni, Mugeni, Izvoru-Mureşului, Sânmartin, Ocland, Mărtiniş, Bilbor şi Ditrău, pe timpul cărora au fost diseminate către populaţie pliante cu măsuri de prevenire a incendiilor la gospodăriile cetăţeneşti.

Compartimentul informare şi relaţii publice al ISU „Oltul”

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.