S-a dat startul înscrierilor la cursurile gratuite de iniţiere în sport | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 3 octombrie 2023
Home » Societate » S-a dat startul înscrierilor la cursurile gratuite de iniţiere în sport
S-a dat startul înscrierilor la cursurile gratuite de iniţiere în sport

S-a dat startul înscrierilor la cursurile gratuite de iniţiere în sport

  • Copii din 32 de judeţe, printre care şi Harghita, pot descoperi, timp de 5 zile, tainele mai multor discipline

Ministrul Sportului, Eduard Novák, a făcut public anunţul potrivit căruia, începând de ieri, copiii din toată ţara se pot înscrie la cursuri gratuite de iniţiere în sport. Proiectul HERCULES, iniţiat de Ministerul Sportului şi desfăşurat prin direcţiile de sport de la nivel local în 32 de judeţe şi în Bucureşti, începe în forţă de luni, 25 iulie şi se derulează până pe 19 august.

Potrivit descrierii proiectului, elevii au posibilitatea de a „petrece activ o săptămână de neuitat, în care distracţia se va îmbina cu mişcarea şi descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: rugby, scrimă, atletism, nataţie, baschet, gimnastică aerobică, artistică şi ritmică, tir cu arcul, karate, badminton, tenis de masă, handbal, arte marţiale, orientare, ciclism, triatlon, dans sportiv, kaiac-canoe, volei, tenis de câmp, hochei pe gheaţă, judo, patinaj role, lupte, fotbal şi minifotbal, baseball, taekwon-do ITF şi şah”.

În această vară, în cadrul Proiectului „Hercules” sunt incluse 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti, ramurile sportive fiind diferite pentru fiecare unitate teritorială. Cei care vor să se înscrie şi să participe la aceste cursuri o pot face accesând pagina de Internet proiectulhercules.ro.

Înscrierea se face simplu. După accesarea site-ului, la secţiunea Înscriere se alege judeţul dorit (în cazul nostru Harghita) şi ramura sportivă, apoi seria în care doreşte să ia parte cel mic. Odată alese acestea, trebuie completat un formular foarte scurt şi înscrierea este realizată.

În judeţul Harghita, copiii pot aplica pentru 3 sporturi: fotbal, hochei pe gheaţă şi nataţie.

La fotbal, locul de desfăşurare al cursurilor este Liceul „Szent Erzsébet”, Lunca de Sus. Prima serie are loc în perioada 25-29 iulie, iar cea de-a doua între 1 şi 5 august.

Cursurile de iniţiere în hocheiul pe gheaţă vor fi ţinute în Miercurea-Ciuc, la patinoarul „Vákár Lajos”. Cele două serii vor avea loc în perioada 1-5 august, respectiv 8-12 august.

Iniţierea în nataţie se va face la ştrandul din Vlăhiţa, iar seriile sunt în perioada 1-5 august şi 8-12 august.

Pentru fiecare ramură sportivă şi serie sunt disponibile 20 de locuri.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.