Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Proiect pentru promovarea activităților sportive cu caiacul ca metodă educațională non-formală | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Proiect pentru promovarea activităților sportive cu caiacul ca metodă educațională non-formală
Proiect pentru promovarea activităților sportive cu caiacul ca metodă educațională non-formală

Proiect pentru promovarea activităților sportive cu caiacul ca metodă educațională non-formală

  • Comunicat de presă

Asociaţia Ingens Risus împreună cu Aeroclubul Turbulencia din Miercurea Ciuc, România, Klubvzdelania din Slovacia şi Ifjusagi Nomad Klub din Ungaria au în desfăşurare în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 proiectul „Core Skills Through Kayaking”. Acesta este un proiect de parteneriat de mici dimensiuni, co-finanţat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+.

Proiectul îşi propune să promoveze activităţile sportive cu caiacul ca metodă educațională non-formală pentru dezvoltarea de competențe cheie şi să contribuie la creşterea resurselor informative în acest sens. În cadrul proiectului, pe parcursul celor 24 de luni este dezvoltat un ghid care să ajute membrii organizaţiilor şi cluburilor sportive să implementeze activităţi sportive cu caiacul.

Anul trecut, în perioada 23 iulie – 17 august, a fost organizată o expediție cu caiacul pe Dunăre, ce a acoperit cursul fluviului pe teritoriul celor 3 ţări partenere, din Bratislava, de la kilometrul 1.868, şi până la vărsarea în Marea Neagră, în Sulina. Pe parcursul expediţiei au fost colectate informaţii în mod empiric pentru realizarea cu succes de activităţi non-formale cu caiacul. Pentru a ilustra şi promova experienţa celor 4 membri ai organizaţiilor în cadrul expediţiei a fost realizat un film promoţional, ce poate fi vizualizat la următorul link: https://youtu.be/mgPQs2V0AiM.

Până în momentul de faţă, am putut constata o creştere a activităţilor sportive cu caiacul la nivelul organizaţiilor partenere, explorând și alte cursuri de apă din regiune, precum Mureșul și Oltul. Până la finalul acestui proiect, membrii organizațiilor partenere își vor spori capacitatea operațională de a organiza și gestiona proiecte de cooperare la nivel internațional în domeniul sportului și promovarea caiacului ca metodă activă de învățare non-formală.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.