Procent scăzut de promovabilitate la examenul pentru permisul de conducere în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Procent scăzut de promovabilitate la examenul pentru permisul de conducere în Harghita
Procent scăzut de promovabilitate la examenul pentru permisul de conducere în Harghita

Procent scăzut de promovabilitate la examenul pentru permisul de conducere în Harghita

Procentul de promovabilitate la examenul pentru obţinerea permisului de conducere este în continuare unul destul de scăzut în judeţul Harghita, mai puţin de jumătate dintre cei care au susţinut anul trecut proba teoretică reuşind să obţină punctele necesare pentru a putea trece la etapa practică. Instituţia Prefectului a informat că, anul trecut, au fost examinate la proba teoretică, în vederea obţinerii permisului de conducere, 12.984 de persoane, fiind declarate admise doar 5.240 dintre acestea. Totodată, 8.759 de candidaţi au susţinut în 2023 proba practică, dintre care au fost declaraţi admişi 5.157. Procentul final de promovabilitate al examenului pentru obţinerea permisului de conducere a fost, anul trecut, de 39,7 la sută, cu 3,4 la sută mai scăzut decât în 2022. Deşi au existat fluctuaţii în cursul anului 2023, timpul de aşteptare pentru programarea în vederea susţinerii probei practice a fost de maximum 30 de zile la sfârşitul lunii decembrie.

Instituţia Prefectului a mai informat că anul trecut au fost eliberate 23.491 de dovezi înlocuitoare a certificatelor de înmatriculare, 7.933 de autorizaţii provizorii şi au fost radiate din circulaţie 5.465 de vehicule, cu 1.109 mai multe comparativ cu 2022.

De asemenea, au fost editate 13.971 de dovezi înlocuitoare ale permiselor de conducere, în scădere cu 3.171 faţă de anul anterior. La nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Harghita au fost soluţionate, anul trecut, 3.124 de cereri şi petiţii, a mai precizat Instituţia Prefectului. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.