Continuă reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Continuă reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Miercurea-Ciuc
Continuă reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Miercurea-Ciuc

Continuă reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Miercurea-Ciuc

  • Pentru blocurile de 10 etaje, programul permite acum şi schimbarea liftului

Autorităţile locale din Miercurea-Ciuc au prezentat, marţi, prin intermediul unei conferinţe de presă, 11 blocuri, din cele 23 finalizate, care fac parte din programul de reabilitare termică.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat că investiţia totală pentru cele 11 blocuri a ajuns la suma de 26 de milioane de lei, dintre care locuitorii au contribuit cu 4,2 milioane lei, investiţia din partea Uniunii Europene a fost în valoare de 12,1 milioane de lei, de la bugetul de stat au fost alocaţi 2,1 milioane lei, iar primăria municipiului a contribuit cu 5,2 milioane de lei.

„Este un proiect care cuprinde atât blocurile cu 10 etaje, dar mai ales cele de 4 etaje. Unele care sunt pe Bulevardul Frăţiei se încadrează deja într-un loc mai vechi de blocuri care au fost reabilitate”, a precizat Korodi Attila.

La rândul său, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, a declarat că s-a schimbat metoda de reabilitare termică a blocurilor, în anul 2023 s-au putut face mult mai multe lucruri pentru îmbunătăţirea acestora. „Acum 10-15 ani începeam cu un strat de 5 cm de izolaţie, acum ajungem la o izolaţie de 15 cm, la unele blocuri şi de 20 cm. La momentul de faţă în programul de reabilitare deja intră schimbarea ori reabilitarea acoperişului blocului respectiv, reabilitarea termică a subsolului sau la un bloc de 10 etaje este inclusă şi schimbarea liftului. Ceea ce este un lucru foarte bun, dat fiind faptul că, dacă ne uităm, schimbarea liftului la un bloc ne-a costat 175 mii de lei. Este o sumă foarte mare, mai ales dacă locuitorii ar fi trebuit să schimbe singuri liftul”, a mai spus Bors Béla.

Blocurile prezentate în cadrul conferinţei se află pe bulevardul Frăţiei, străzile Müller László, Bradului, Tudor Vladimirescu şi Avântului, Aleea Narciselor şi Ciocârliei. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.