Problema ontologică a „patrioţilor Qanon” şi a „soldaţilor digitali” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Opinii » Problema ontologică a „patrioţilor Qanon” şi a „soldaţilor digitali”
Problema ontologică a „patrioţilor Qanon” şi a „soldaţilor digitali”

Problema ontologică a „patrioţilor Qanon” şi a „soldaţilor digitali”

Noi, românii, facem istorie „mare” în fiecare zi. În 1 noiembrie, de pildă, a apărut primul număr (fireşte, istoric!) al publicaţiei Qanon,cu titlu barosan pe prima pagină: „Opriţi falsa pandemie”.

El este scos de – aşa se autodenumesc – „patrioţii români”. Dacă bagi nasul niţel în conţinut, îţi dai seama că este vorba despre acei patrioţi care au fugit de la şcoală la orele de biologie, în speţă acelea în care se predă diferenţa dintre organismele uni şi pluricelulare, iar cum unii n-au mai citit nimic serios de atunci, nici azi nu-şi pot da seama cum se comportă şi ce e acela un virus (darămite un coronavirus).

N-am să fac inventarul năzbâtiilor din această foaie, vă spun doar că, în optica autorilor, „întreaga pandemie este o poveste falsă, instrumentată de experţi în dezinformare” şi că nu e nimic adevărat din ce credem şi ştim noi: „Se spune că spitalele sunt pline, că secţiile de Terapie Intensivă nu mai au locuri: FALS! Spitalele sunt goale, având câte un pacient pe ici pe colo, dar în rest sunt GOALE!”. Asta zice redactorul şef, Cornel Sabou (nu cred în nume predestinate!).

Mai trebuie să ştiţi că „odată cu terminarea alegerilor din 3 noiembrie din Statele Unite (şi victoria lui Trump – n.n.), se termină şi domnia Ocultei în Lume. Ceea ce urmează se numeşte vânătoare de criminali şi se va desfăşura pe tot mapamondul. Qanonii vor participa la această vânătoare şi-şi vor aduce din plin contribuţia la anihilarea Ocultei Mondiale” (Pentru a vă da seama de dimensiunea problemei, trebuie să ştiţi că există organizaţii Qanon în peste jumătate din judeţele ţării, că membrii se autodenumesc şi „patrioţii Q”, cei mai proeminenţi fiind „soldaţi digitali”, că ameninţările lor sunt de genul „probabil va trebui să se treacă chiar la execuţii pentru acuzaţiile grave de înaltă trădare şi crime împotriva umanităţii, probabil că nu va fi suficient spaţiu nici în închisori…”, adică nu te pui cu nebunii!). Mai există totuşi o soluţie: dacă se va depăşi capacitatea închisorilor, noroc că rămân acele spitale goale depistate de dl Sabou: se pot umple şi alea cu deţinuţi…

Dar, vorba reclamei, asta încă nu e totul: „şiretlicul sofisticat” al deep-state este resetarea economiilor tuturor statelor „prin pierderea proprietăţilor private, obligativitatea unui paşaport de vaccinare COVID-pass, cu condiţia ca oamenii să accepte vaccinarea cu implementarea celor 2 cipuri Luciferină şi Luciferază…”. Ăsta e un pasaj profund, la care trebuie să rumegi mult: o dată că vaccinarea e trecută în rândul măsurilor economice, fapt care reflectă adâncimea de gândire a „patrioţilor Q”; apoi, dacă sunt scrise cu literă mare, Luciferina şi Luciferaza sunt termeni care au rădăcina Lucifer, Satana; altfel, după numele curent, e vorba despre bioluminiscenţă, despre substanţe chimice care produc lumină rece, precum licuricii, adică acele cipuri ar lumina pe sub piele şi muşchi şi am semăna cu pomul de Crăciun. Cum între adepţii Qanon sunt foarte multe doamne, cred că în zona asta cu cipurile greşesc: cu cât mai multe cipuri, cu atât persoana e mai luminoasă şi mai frumoasă – şi cu atât mai multe cereri în căsătorie…

Acuma să nu credeţi că soldaţii digitali şi patrioţii Q nu se gândesc şi la justiţie. Ea, justiţia, e în mintea lor de dimineaţa până noaptea târziu, când îşi închid calculatoarele, iar meditaţia asupra acestei componente de bază a democraţiei e mereu vie şi în toi. Aşa aflăm, cu oarecare surprindere, că atunci „când circulaţia în spaţii deschise este condiţionată de purtarea pe faţă a unei măşti, se încalcă articolul 25 din Constituţia României (Dreptul la circulaţie)”. După această logică înaintată, obligativitatea înmatriculării autovehiculelor condiţionează şi ea sever dreptul la circulaţie şi încalcă Constituţia, doar că în vremurile conceperii şi implementării respectivei prevederi legale patrioţii Q nu existau şi n-avea cine să apere omenirea de abuzurile statului paralel sau statului profund, cum vrei să-i zici. Precis că şi asta cu plăcuţa e o invenţie diabolică a evreului Bill Gates, chiar dacă nu era născut pe atunci, dar asta nu prea contează în diacronia originală a Qanon, care produc mereu texte care ne depăşesc inteligenţa.

Să respectăm totuşi logica Qanon şi să revenim de la sfârşit la început: supratitlul articolului de fond este Capul lui ARAFAT vrem! (Boala ziariştilor începători este să scrie cu majuscule şi să pună semnul exclamării; în acest mod atrag ei atenţia asupra a ceva, dacă nu sunt capabili să argumenteze). Cinstit vorbind, e foarte probabil ca medicul Arafat, tot urcând pe scară ierarhică, să fi ajuns la limita competenţei sale, dar nu ăsta e motivul pentru care Qanon îi vrea capul: conform editorialului din publicaţia pe care o comentăm, „Dumnezeu vorbeşte prin fiecare inimă curată de român”. Păi are Arafat inimă curată de român? N-are! (E drept, nici biblicul Avraam n-avea inimă curată de român – şi totuşi Dumnezeu nu numai că i-a vorbit, dar a şi făcut cu el un legământ…).

În fine, după lectura celor 16 pagini ale publicaţiei (să ducem demersul publicitar până la final: costă 10 lei, cât iau ţigăncile pentru ghicitul în palmă), simt o nevoie atavică să pun întrebarea: de unde, totuşi, peste 1.400.000 de morţi de COVID pe mapamond? Ei, să ştiţi că morţii sunt falşi! Toţi au trecut tărâmul vieţii numai şi numai ca să vă păcălească! Spitalele sunt goale, cum zice dom’ Sabou, dar morgile sunt pline.

Totuşi, marea obiecţie ontologică a soldaţilor digitali şi patrioţilor Qanon este că li se încalcă libertatea. Aici chiar n-am înţeles: poate fi dat măcar un singur exemplu că i se încalcă cuiva libertatea de a fi prost?

M. GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.