Primii copii născuţi în 2023 în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent Primii copii născuţi în 2023 în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Primii copii născuţi în 2023 în Harghita
Primii copii născuţi în 2023 în Harghita

Primii copii născuţi în 2023 în Harghita

  • Primul nou-născut în 2023 în judeţ este o fetiţă. Până marţi, acesteia i s-au alăturat alţi 12 bebeluşi

Primul copil născut în judeţul Harghita în 2023 a venit pe lume la 28 de minute după miezul nopţii. Este Abigél, o fetiţă viguroasă de 3.410 grame, care s-a născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc. Ea este primul copil al familiei Bodó din Borzont. Micuţa s-a născut pe cale naturală şi atât ea, cât şi proaspăta mămică sunt sănătoase, a precizat dr. Füstӧs Annamária, medicul primar neonatolog – şefa secţiei Neonatologie a SJU.

De atunci şi până marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc s-au născut încă cinci bebeluşi.

La Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, primul copil din noul an s-a născut în dimineaţa de 1 ianuarie 2023, la ora 09:37. Este un băieţel de 3.600 de grame, pe care părinţii l-au numit Medárt şi este al doilea copil al familiei Miklós din Ocland. Tot în prima zi a anului, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc s-au născut încă trei bebeluşi, toţi sănătoşi, iar marţi dimineaţă încă un copilaş.

La Spitalul Municipal Gheorgheni, primul născut a fost înregistrat în data de 2 ianuarie, la ora 19:35. Botond este copilul unei familii din Ciumani şi atât el, cât şi mama lui sunt bine şi nerăbdători să se alăture familiei. În dimineaţa de 3 ianuarie, la ora 5:30, la spitalul din Gheorgheni s-a născut încă un băieţel care a primit numele de Samuel.

La Maternitatea Spitalului Municipal Topliţa, nu s-a născut încă niciun bebeluş în noul an. „Primul copilaş din acest an este aşteptat în cursul zilei de miercuri sau al celei de joi. Avem puţine mămici sub supraveghere şi ceea ce pot spune în acest moment este că un copilaş se va naşte prin cezariană, cel mai probabil în următoarele 24-48 de ore. Aşteptăm şi noi cu nerăbdare primii bebeluşi ai anului 2023”, ne-a declarat dr. Paula Hângan, medic neonatolog la Spitalul Municipal Topliţa.

Noi le urăm bun venit şi la mulţi ani cu sănătate tuturor micuţilor care s-au născut, celor care se vor naşte şi familiilor lor!

***

În 2022, cei mai mulţi copii din judeţ au fost aduşi pe lume la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, în total 1.351 de copii, dintre care 20 de perechi de gemeni. Şapte sute dintre aceştia (51,8%) sunt băieţi şi 651 sunt fete (48,2%). Cei mai mulţi copii s-au născut în luna septembrie (129) şi cei mai puţini în luna iunie (91), potrivit informaţiilor oferite de unitatea medicală.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.