Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primarul comunei Gălăuţaş se gândeşte să candideze pentru un nou mandat | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Primarul comunei Gălăuţaş se gândeşte să candideze pentru un nou mandat
Primarul comunei Gălăuţaş se gândeşte să candideze pentru un nou mandat

Primarul comunei Gălăuţaş se gândeşte să candideze pentru un nou mandat

După cum scriam, în a doua parte a interviului realizat cu Radu Ţăran, edilul comunei Gălăuţaş, vom vedea dacă va candida pentru un nou mandat de primar, dar şi proiectele pe care nu a reuşit să le facă în cei 8 ani, precum şi lucrurile care ar mai trebui rezolvate în comună.

– În toamnă vor avea loc alegeri locale. Aţi luat o decizie în privinţa candidaturii?

– Câteodată, instinctul zice da, măi, că mai ai de lucru. Acum, fără lipsă de modestie, eu chiar am fost interesat pentru comună, în primul rând. În al doilea rând, sunt cetăţean al comunei Gălăuţaş şi orgoliul meu a fost şi este ca să rămână ceva în urmă bine făcut în comuna Gălăuţaş. Asta mă ţine, că altfel, câteodată, ziceam că o las baltă şi-mi văd de treabă.

– Lucrurile pe care le-aţi făcut, localnicii le văd. Dar dintre cele care nu se văd, ce aţi vrut să faceţi şi nu aţi reuşit, ce regretaţi că nu aţi reuşit să faceţi?

– Până acum am avut două mandate. În campania electorală, orice candidat vine cu un program, iar acesta se pare că m-a ajutat ca să mă şi aleagă populaţia. Dar în fiecare program pe care l-am avut, în cele două mandate, totdeauna am făcut mai mult decât am promis cetăţenilor, pentru că am mers pe ideea că e mai bine să fie o surpriză plăcută, decât neplăcută. Ştiam programele de finanţare, ştiam puterea economică a comunei. Totdeauna am vrut să fiu corect, să nu mint populaţia.

– În cazul în care veţi lua decizia să candidaţi şi dacă, ulterior, veţi şi câştiga, care ar fi principalele lucruri propuse pentru următorii 4 ani?

– Vă spuneam de cele două proiecte care sunt în lucru. Aş vrea să le finalizez, cu toate că sunt valori mari: zona blocurilor vechi, Colonia 1, şi zona blocurilor noi, unde nu ar fi o investiţie aşa mare, dar nici aceea nu-mi place cum arată.

La sfârşitul acestui mandat, după ce se va termina situaţia juridică a satului Plopiş, aş vrea să am un proiect care se poate aplica pentru apă, canal, drumuri în satul Plopiş. Bineînţeles, vreau să termin drumul care face legătura între comuna Gălăuţaş, respectiv cimitirul romano-catolic, satul Preluca şi păşunea Padina-Făget, care e undeva la 5 km şi care are durată de execuţie de 3 ani de zile.

Şi să întreţinem ce avem. Chiar că avem multe de întreţinut. Sunt puse la punct, dar orice sculă, dacă nu o ştergi un pic, rugineşte.

Consemnare de LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.