Rezultate negative în urma retestării cadrelor medicale şi pacienţilor de la Cardiologie | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 2 decembrie 2022
Home » Sănătate » Rezultate negative în urma retestării cadrelor medicale şi pacienţilor de la Cardiologie
Rezultate negative în urma retestării cadrelor medicale şi pacienţilor de la Cardiologie

Rezultate negative în urma retestării cadrelor medicale şi pacienţilor de la Cardiologie

  • De mâine se reiau internările la secţia de Cardiologie a spitalului judeţean şi se redeschide ambulatoriul de specialitate

„Toate rezultatele s-au dovedit negative, după procesul de retestare a pacienţilor şi angajaţilor de pe secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Pe secţia Cardiologie, marţi au mai rămas internaţi doi pacienţi, care în cursul zilei vor fi externaţi, după care se începe dezinfectarea tuturor saloanelor şi spaţiilor de pe secţie. Începând de miercuri, se internează din nou pacienţi pe această secţie şi îşi începe activitatea şi ambulatoriul de Cardiologie”, se precizează într-un comunicat de presă al unităţii medicale.

Potrivit sursei citate, pacienţii care au avut programări în perioada suspendării activităţii acestei secţii şi a ambulatoriului de specialitate vor fi contactaţi telefonic şi reprogramaţi.

Negative au ieşit şi rezultatele testelor efectuate pacienţilor internaţi la secţia de Medicină internă a spitalului judeţean harghitean şi ale cadrelor medicale care o deservesc.

„Este o uşurare pentru toţi, situaţia actuală arată că am reuşit să stopăm infecţiile pe aceste secţii. Precauţia, însă, rămâne prioritară; trebuie să respectăm toate măsurile de prevenţie”, a declarat dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Conform informării transmisă de Biroul de presă al unităţii medicale judeţene, la cele două secţii ale SJU Miercurea Ciuc dedicate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus erau internaţi, marţi, 64 de pacienţi, dintre care 50 confirmaţi cu noul coronavirus, ceilalţi 14 fiind suspecţi.

În unitatea exterioară, destinată bolnavilor COVID-19 asimptomatici sau cu simptome uşoare al infecţiei sunt internate 14 persoane. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.