PLUS Harghita a transmis Biroului Naţional al partidului trei nominalizări pentru funcţia de prefect al judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 iunie 2022
Home » Politic » PLUS Harghita a transmis Biroului Naţional al partidului trei nominalizări pentru funcţia de prefect al judeţului
PLUS Harghita a transmis Biroului Naţional al partidului trei nominalizări pentru funcţia de prefect al judeţului

PLUS Harghita a transmis Biroului Naţional al partidului trei nominalizări pentru funcţia de prefect al judeţului

  • Preşedintele filialei judeţene a PLUS nu a dorit să comenteze zvonurile apărute în ultima perioadă legate de desemnarea prefectului, însă a precizat că persoanele selectate nu sunt membri sau apropiaţi ai altor partide

Filiala Harghita a PLUS a înaintat Biroului Naţional al formaţiunii politice trei nominalizări pentru funcţia de prefect al judeţului. În cadrul biroului permanent urmează să se desemneze persoana care va fi reprezentantul Guvernului în Harghita, potrivit regulamentului intern. Conform negocierilor purtate la nivelul coaliţiei de guvernare – formate din PNL, USR-PLUS şi UDMR – funcţia de prefect al judeţului Harghita i-a revenit PLUS.

Preşedintele PLUS Harghita, Virág Zsolt, a declarat că, după negocierile de la nivel central, a fost constituită o comisie la nivelul filialei care a efectuat o selecţie pe bază de CV-uri, scrisori de intenţie şi discuţii cu candidaţii. La selecţie au fost analizate dosarele a cinci persoane, din care au fost selectate trei şi transmise conducerii partidului, împreună cu CV-urile şi scrisorile de intenţie.

Virág Zsolt a spus că „deocamdată nu putem să le dăm numele”, până nu se finalizează procedura de numire. Totuşi a precizat că este vorba de o femeie şi doi bărbaţi. Doi dintre ei sunt membri ai filialei PLUS Harghita, care au candidat la alegerile locale. Iar unul este independent, „nefăcând parte din alte partide în ultimii 10 ani”.

De asemenea, preşedintele PLUS Harghita a subliniat că este vorba despre „persoane cu competenţă, eligibile, integre, cu pregătirea necesară, inclusiv doctorate, cu experienţă în domeniu”, „recunoscuţi la nivelul judeţului”.

În ultima perioadă, au apărut zvonuri potrivit cărora funcţia de prefect al judeţului ar urma să fie ocupată fie de un fost reprezentant al Guvernului în teritoriu, fie de o doamnă apropiată de UDMR. Virág Zsolt nu a dorit să comenteze aceste zvonuri, însă a precizat din nou că cei propuşi nu sunt membri sau apropiaţi ai altor formaţiuni politice.

***

Cu această ocazie, l-am întrebat pe Virág Zsolt dacă filialei judeţene a PLUS îi vor reveni anumite funcţii la nivel central. Acesta a răspuns că selecţia pentru posturile de secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate postului de secretar de stat se face la nivelul conducerii centrale a partidului.

„Noi vrem să facem o altfel de politică şi noi sincer nu căutăm funcţii pentru oameni, ci oameni pentru funcţii. Prima dată se negociază funcţiile şi după acea căutăm oameni competenţi, integri, pentru funcţia respectivă”, a spus preşedintele PLUS Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.