Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 17.300 de doze de vaccin anti-COVID-19 utilizate în Harghita de la începutul campaniei de vaccinare | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Sănătate » Peste 17.300 de doze de vaccin anti-COVID-19 utilizate în Harghita de la începutul campaniei de vaccinare
Peste 17.300 de doze de vaccin anti-COVID-19 utilizate în Harghita de la începutul campaniei de vaccinare

Peste 17.300 de doze de vaccin anti-COVID-19 utilizate în Harghita de la începutul campaniei de vaccinare

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, a declarat pentru publicaţia noastră că până în prezent în judeţ au fost utilizate 17.323 de doze de vaccin anti-COVID-19, incluzând şi prima etapă de imunizare. Acesta a afirmat că în prima etapă vizând în principal personalul medical au fost imunizate aproape 4.200 de persoane, cărora li s-a administrat atât primul vaccin cât şi rapelul, iar în cadrul celei de-a doua etape au fost folosite 13.093 de doze.

Adrian Pănescu a precizat că de la începutul campaniei de vaccinare în judeţ au ajuns 16.113 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, 1.640 Moderna şi 350 AstraZeneca. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita a amintit că la începutul acestei săptămâni au început să funcţioneze trei noi centre de vaccinare, la Miercurea Ciuc, Vlăhiţa şi Bălan, unde se administrează deocamdată doar vaccinul AstraZeneca şi sunt încă destul de multe locuri pentru cei care doresc să se imunizeze.

În altă ordine de idei, Adrian Pănescu a precizat că de la intrarea în funcţiune, anul trecut, a primului aparat PCR, în judeţul Harghita au fost efectuate peste 61.700 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar în prezent se fac în medie în jur de 240-250 de teste în fiecare zi. Ieri, la nivelul judeţului au fost anunţate 11 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dar a fost raportat şi un deces asociat infecţiei cu SARS-CoV-2. Rata infectărilor se menţine scăzută, incidenţa numărului de cazuri fiind de 0,58 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei, în Harghita au fost testate pozitiv 6.027 de persoane, dintre care 5.567 s-au vindecat, iar 270 au decedat. În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni sunt internaţi 64 de pacienţi cu COVID-19. Peste 460 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 126 sunt în izolare în locuinţă.

Pe parcursul a 24 de ore poliţiştii harghiteni au aplicat sancţiuni în valoare de 3.750 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi pentru încălcarea interdicţiilor privind deplasările. „Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialiştii altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale şi zonele adiacente, unităţile de alimentaţie publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum şi mijloacele de transport în comun. În cadrul celor 13 acţiuni desfăşurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri MAI ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 26 de unităţi economice şi 37 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare. De asemenea, au fost verificate 33 de mijloace de transport şi au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane, constatându-se că 8 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală, iar 4 persoane au încălcat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie. Totodată, au fost efectuate 95 de verificări la persoane aflate în izolare, iar alte 351 de verificări au fost efectuate cu privire la respectarea măsurilor de carantină”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Harghita.

G. EMIL

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.