Permis pentru viitor – Înscrieri până în 24 ianuarie 2024 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Permis pentru viitor – Înscrieri până în 24 ianuarie 2024
Permis pentru viitor – Înscrieri până în 24 ianuarie 2024

Permis pentru viitor – Înscrieri până în 24 ianuarie 2024

  • Se plăteşte şcoala de şoferi pentru tineri din medii defavorizate

Programul Permis pentru viitor, ajuns la cea de-a 9-a ediţie, se adresează tinerilor din medii defavorizate pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 şi 25 de ani, care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie.

Finanţarea acoperă costurile şcolii de şoferi şi cheltuielile adiacente.

Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte. Tinerii interesaţi se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poştă până la data de 24 ianuarie 2024.

Formularul de înscriere şi alte informaţii sunt disponibile pe website-ul Fundaţiei Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

– scrisoare de motivare personală;

– anchetă socială;

– declaraţie de susţinere şi mentorat pe perioada instruirii;

– ofertă de preţ de la şcoala de şoferi;

– document despre nivelul studiilor absolvite.

Tinerii care au obţinut permisul de conducere într-o ediţie precedentă a programului Permis pentru viitor şi doresc să depună solicitare de finanţare pentru o altă categorie de autovehicule vor trimite doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preţ şi o scrisoare de motivaţie personală.

Detalii şi formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis.

Programul este organizat, începând din 2015, de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România.

În decursul celor opt ani de existenţă a programului, 337 de tineri au primit finanţare pentru a urma cursurile şcolii de şoferi pentru diferite categorii de permise de conducere, 169 au finalizat cu succes aceste cursuri, iar alţi 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.