Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pentru prima dată la Expoziţia cu vânzare şi Târgul produselor tradiţionale, un expozant din partea de Nord a judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » Pentru prima dată la Expoziţia cu vânzare şi Târgul produselor tradiţionale, un expozant din partea de Nord a judeţului
Pentru prima dată la Expoziţia cu vânzare şi Târgul produselor tradiţionale, un expozant din partea de Nord a judeţului

Pentru prima dată la Expoziţia cu vânzare şi Târgul produselor tradiţionale, un expozant din partea de Nord a judeţului

Expoziţia cu vânzare şi Târgul produselor tradiţionale s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute şi este pentru prima oară când la acest eveniment din centrul municipiului Miercurea-Ciuc a participat şi o persoană din partea de Nord a judeţului.

Este vorba despre Mariana Roşca, din Borsec. Aceasta s-a prezentat la târg cu produse specifice sărbătorilor pascale şi cu jucării confecţionate din material textil. „Am făcut ouă încondeiate după o metodă tradiţională. Cea a încondeierii ouălor cu ceară. Am venit, de asemenea, cu ouă pictate după o tehnică mai nouă, să îmbinăm astfel tradiţionalul cu modernul”. Mariana Roşca a spus că a fost foarte bine primită la expoziţia cu vânzare de către organizatori – Consiliul Judeţean Harghita şi Camera Agricolă – cu un cort gata amenajat şi cu spaţiul bine determinat pentru fiecare dintre meşteri. „Pe lângă faptul că am fost foarte impresionaţi de atmosfera creată de organizatori aici, în oraş, a fost bine şi în ceea ce priveşte persoanele interesate de produsele prezentate. Pentru că vizitatorii au fost impresionaţi şi interesaţi să descopere marfa celor ce au expus aici. Uşor, uşor, ne-a stricat planurile vremea. Cred că e un început bun şi promiţător pentru cei care vor să pună în practică o activitate de genul acesta, al lucrului manual şi spre a arăta şi celorlalţi ce pot face”, a precizat aceasta.

„Desigur, dacă cineva doreşte să participe la asemenea evenimente, eu consider că e o ocazie bună de a începe cu judeţul în care locuieşte. Şi partea de Nord a judeţului este o zonă de interferenţă şi are atât de multe de arătat. Oricine doreşte poate participa, pentru că va primi aici găzduire bună şi interes din partea celor care organizează”, a conchis aceasta.

Situaţia de la Târg s-a îmbunătăţit din punct de vedere al protecţiei consumatorului

După scandalurile din ultimul timp datorate găsirii unor nereguli de către comisarii pentru protecţia consumatorului la acest târg, care se organizează lunar, situaţia pare că s-a îmbunătăţit. Cel puţin aşa arată rezultatele ultimului control al lucrătorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Harghita, desfăşurat vineri. Şeful CJPC Harghita, Laurenţiu Moldovan, a declarat la sfârşitul controlului că se constată, „cu bucurie, îmbunătăţiri prin măsurile pe care le-am stabilit la controalele anterioare”. Acesta a spus că se mai constată totuşi deficienţe în ceea ce priveşte etichetarea produselor. Mai exact lipsa etichetelor în limba română. „Dar unii producătorii au înţeles să facă etichete în limba română. Unii nu au pus etichete, dar se îmbunătăţesc lucrurile”. De asemenea, s-au mai constatat deficienţe, dar minore, în ceea ce priveşte depozitarea produselor, însă producătorii se conformează cerinţelor legale. Laurenţiu Moldovan a mai precizat că i-a informat pe producători că urmează perioada de vară, în care trebuie respectate condiţiile de păstrare a alimentelor. „Trebuie să se prezinte la acest târg cu vitrine frigorifice. Pe timpul verii nu vom accepta ca produsele să fie expuse la comercializare pe mese fără a se respecta temperatura de păstrare a alimentelor”, a conchis şeful CJPC.

La Expoziţia cu vânzare şi Târgul produselor tradiţionale ce s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă în Miercurea-Ciuc au participat câteva zeci de meşteşugari, dar şi producători, din Harghita, precum şi din judeţul vecin, Covasna. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.