Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Fost angajat al unui ocol silvic, cercetat pentru un prejudiciu de peste 80.000 de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Fost angajat al unui ocol silvic, cercetat pentru un prejudiciu de peste 80.000 de lei
Fost angajat al unui ocol silvic, cercetat pentru un prejudiciu de peste 80.000 de lei

Fost angajat al unui ocol silvic, cercetat pentru un prejudiciu de peste 80.000 de lei

Bărbatul şi-a însuşit, ilegal, peste o mie de metri cubi de masă lemnoasă

 

Un fost angajat al unui ocol silvic a fost reţinut pentru 24 de ore după ce poliţiştii din Odorheiu-Secuiesc au reuşit să adune suficiente informaţii prin care s-ar dovedi că bărbatul ar fi comis o serie de infracţiuni.

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, D.L. de 44 de ani, din Şimoneşti, în perioada în care a activat în cadrul ocolului silvic, a eliberat mai multe avize de însoţire primară şi a marcat mai mulţi copaci prin folosirea unui ciocan silvic fals. Astfel, D.L. a reuşit să-şi însuşească, fără drept, aproximativ 1.200 metri cubi de material lemnos, creând un prejudiciu de peste 83.000 de lei.

Luni, la domiciliul acestuia a fost organizată şi o percheziţie, ocazie cu care s-a găsit ciocanul silvic fals folosit la marcarea arborilor, precum şi câţiva zeci de metri cubi de material lemnos pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

D.L. este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni de „tăiere fără drept de arbori”, câte două infracţiuni de „folosirea instrumentelor false”, respectiv „furt de arbori tăiaţi din păduri” şi o infracţiune de „abuz în serviciu”. Pentru presupunerea comiterii acestor fapte, D.L. a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.