O topliţeancă în Lotul Naţional Apicol | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » O topliţeancă în Lotul Naţional Apicol
O topliţeancă în Lotul Naţional Apicol

O topliţeancă în Lotul Naţional Apicol

Adriana Pop, elevă în clasa a VI-a la Liceul „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa va reprezenta România la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Apicultori – IMYB (International Meeting of Young Beekeepers), ediţia a 5-a, organizată de către Federaţia Internaţională „APIMONDIA”, în perioada 5-8 iunie, în localitatea Pszczela Wola din Polonia. Cu ocazia acestei întâlniri se va organiza şi o competiţie pe teme apicole.

Competiţia se va ţine la Complexul Şcolar şi de Formare Profesională în Agricultură de la Pszczela Wola (www.pszczelawola.edu.pl) şi va consta în următoarele probe: lucru pe un stup real; microscopie; recunoaşterea uneltelor apicole; recunoaşterea plantelor melifere; cunoştinţe teoretice despre albine şi apicultură.

Eleva din Topliţa face parte din lotul naţional organizat şi pregătit de către Federaţia Asociaţiilor Apicole din România „ROMAPIS” (www.romapis.org/index.php). Antrenorul acestei tinere echipe, din care mai fac parte Dobre Ioana din Ploieşti şi Godja Vladuţ din Vadu Izei, este domnul Ion Mirea din Ploieşti.

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Apicultori este un eveniment anual organizat cu sprijinul Comisiei pentru Europa a Apimondia, care prilejuieşte întâlnirea apicultorilor adolescenţi reprezentând ţara lor. În 2014 este a 5-a ediţie, iar cele anterioare au avut drept gazdă Polonia, Cehia, Austria şi Germania. România nu a fost reprezentată până în acest an la această manifestare, care reprezintă un fel de „olimpiadă şcolară europeană de apicultură”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.