Noi contracte semnate de Ministerul Dezvoltării cu finanţare prin PNRR | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Noi contracte semnate de Ministerul Dezvoltării cu finanţare prin PNRR
Noi contracte semnate de Ministerul Dezvoltării cu finanţare prin PNRR

Noi contracte semnate de Ministerul Dezvoltării cu finanţare prin PNRR

  • Peste 5 milioane de lei pentru renovarea blocurilor vechi din comuna Gălăuţaş

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat, pentru Valul Renovării, 16 noi proiecte, în valoare totală de 184.425.770,04 lei, depuse de 11 autorităţi locale pentru lucrări de eficientizare energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale şi a unei instituţii de învăţământ.

Printre acestea se află şi proiectul depus de către comuna Gălăuţaş pentru renovarea energetică moderată sau aprofundată la blocurile vechi, etapa a II-a. Valoarea totală este de 5.604.769,62 lei, fără TVA, respectiv 6.669.675,85 lei cu TVA inclusiv.

Tot în această săptămână au fost semnate 60 de noi contracte finanţate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri şi locuinţe de serviciu pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ.

Pentru judeţul Harghita au fost semnate trei proiecte: Construire de locuinţe de serviciu nZEB plus pentru specialişti din sănătate şi învăţământ în municipiul Gheorgheni, cu o valoare a finanţării de aproape 8,6 milioane de lei (TVA inclus); Construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri în municipiul Miercurea-Ciuc (puţin peste 2,5 milioane de lei, TVA inclus); şi Construirea de locuinţe de serviciu pentru specialişti din sănătate şi învăţământ în oraşul Vlăhiţa (puţin peste 5 milioane de lei, TVA inclus).

Aceste contracte vin după ce săptămâna trecută, pe aceeaşi componentă, au mai fost semnate: Construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri în municipiul Odorheiu Secuiesc (aproape 2,15 milioane de lei, TVA inclus) şi Construire locuinţe de serviciu pentru tineri din domeniul învăţământului şi sănătăţii în comuna Sândominic (peste 865 mii de lei, TVA inclus).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.