Proiect dedicat tinerilor din zona Ciuc pentru implicarea în activităţi de voluntariat | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Proiect dedicat tinerilor din zona Ciuc pentru implicarea în activităţi de voluntariat
Proiect dedicat tinerilor din zona Ciuc pentru implicarea în activităţi de voluntariat

Proiect dedicat tinerilor din zona Ciuc pentru implicarea în activităţi de voluntariat

Asociaţia Project Bag a prezentat zilele acestea un proiect finanţat prin Active Citizens Fund şi care are ca scop îmbunătăţirea abilităţilor sociale şi civice, în prim-plan aflându-se tinerii care să fie încurajaţi să facă voluntariat şi să se implice în problemele comunităţii.

Titlul proiectului este Bine faci, bine găseşti, iar în cadrul acestuia se doreşte şi realizarea unei platforme online care să listeze toate asociaţiile civile din zona Ciuc şi vrem să derulăm şi o campanie de educare.

Pe lângă sprijinul acordat tinerilor, din grupul ţintă al proiectului fac parte şi ONG-urile din localităţile rurale din zona Ciuc. Se doreşte educarea organizaţiilor neguvernamentale pentru a putea aborda firmele în scopul obţinerii sponsorizărilor şi să atragă talente şi să le păstreze pentru o perioadă de timp.

Reprezentanţii asociaţiei spuneau că proiectul va oferi un model de contract de sponsorizare, baza legală de sponsorizare, vor primi un set de documente pre-elaborate pe care vor trebui doar să le particularizeze, precum şi un model de website în WordPress.

Aceştia au mai precizat că, în prezent, se lucrează la crearea unei baze de date care să cuprindă ONG-urile din bazinul Ciuc şi fiecare entitate va fi verificată dacă are activitate fiscală şi, de asemenea, dacă este înregistrată în Registrul Cultelor, pentru că doar acestea pot primi sponsorizări care sunt deductibile pentru firme. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.