Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Minus 6 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Minus 6 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon
Minus 6 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon

Minus 6 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon

Vremea s-a răcit considerabil peste noapte, ca urmare a fenomenului de răcire radiativă, pe fondul unui cer senin. Diferența de temperatură înregistrată între maxima zilei de ieri, de 17,2 grade Celsius, la minima din zorii zilei de sâmbătă la Miercurea Ciuc este de aproximativ 23 de grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură din țară a fost măsurată, astăzi, la Stația Meteo Miercurea Ciuc, unde mercurul a coborât în termometre până la valoarea de minus 5,7 grade Celsius. Temperaturi minime negative s-au înregistrat în aproape toată zona depresionară din estul Transilvaniei, unde s-a așternut și un strat de brumă la sol.

„Temperatura măsurată sâmbătă la Miercurea Ciuc a fost cea mai coborâtă din țară. Cele mai scăzute valori ale minimelor au fost, în această dimineață, de minus 5,7 grade Celsius la Miercurea Ciuc,  minus 2 grade Celsius la Joseni și minus un grad  la Toplița. Nu sunt temperaturi neobișnuite pentru această perioadă; într-adevăr, dimineața aceasta a fost rece în depresiunile din estul Transilvaniei, dar pe un fond de vreme normală, per ansamblu, în această zonă”, a declarat pentru Informația Harghitei meteorologul Udo Reichardt de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Cea mai ridicată valoare termică minimă a dimineții de joi în Harghita a fost de 1,9 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc. Potrivit meteorologilor, vremea se menține frumoasă în următoarele zile, cu minime ce vor rămâne negative în nopțile care vin, iar în timpul zilei temperatura va urca până la maxime de aproximativ 13-15 grade Celsius.

„Următoarele două-trei nopți se mențin reci, cu temperaturi ușor negative cuprinse între minus 4 și minus 2 grade Celsius în zona depresionară a Transilvaniei, dar ziua va fi destul de cald, în limitele normale ale perioadei”, a precizat meteorologul Udo Reichardt.

Temperatura minimă absolută a lunii octombrie în Harghita s-a înregistrat în anul 1988 la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, în vreme ce maxima absolută a lunii, de 30,6 grade Celsius, a fost măsurată în 1955, în aceeași localitate.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.