Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Locuitorii din Borsec, întrebaţi cum şi-ar dori să arate oraşul în următorii ani | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Locuitorii din Borsec, întrebaţi cum şi-ar dori să arate oraşul în următorii ani
Locuitorii din Borsec, întrebaţi cum şi-ar dori să arate oraşul în următorii ani

Locuitorii din Borsec, întrebaţi cum şi-ar dori să arate oraşul în următorii ani

Locuitorii din Borsec sunt întrebaţi cum ar vrea să arate oraşul lor în perioada următoare. Conducerea primăriei a iniţiat două chestionare prin care speră să obţină o idee despre ceea ce îşi doresc. Este vorba despre un chestionar privind noua strategie de dezvoltare a oraşului şi unul care cuprinde întrebări despre planul urbanistic general al oraşului.

În această săptămână, conducerea Primăriei Borsec a pus cap la cap două chestionare pentru locuitori, propunându-şi astfel să realizeze o preconsultare înaintea celei publice. Vorbim aşadar despre un chestionar cu privire la noua strategie de dezvoltare a oraşului pentru următorii ani, pe care locuitorii îl pot completa până în 15 martie inclusiv. Vorbim însă şi de un al doilea formular care are la bază Planul Urbanistic General al Borsecului.

„Planul Urbanistic General al oraşului Borsec este în curs de actualizare. Iniţiativele locale şi dezvoltarea durabilă a comunităţii stau la baza acestui document. De aceea intenţia dumneavoastră ca locuitor sau investitor este esenţială în procesul de planificare urbană. Acest chestionar face parte din demersul de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism şi este public pentru o perioadă de 5 săptămâni (între 9 martie – 11 aprilie 2021)”, se arată pe pagina de Facebook a primăriei. În acest caz, locuitorii sunt întrebaţi dacă îşi doresc să construiască vreo clădire în perioada următoare şi trebuie să indice zona în care ar urma ridicarea acestei construcţii.

„Am realizat aceste două chestionare alături de consilieri pentru că este foarte important să ştim în ce direcţie ne îndreptăm. Pentru noi este foarte importantă părerea locuitorilor, avem nevoie de părerea lor. Şi, în contextul pandemiei, ne-am gândit că un chestionar ar prinde bine. Aşa nu mai trebuie să ne facem griji că nu s-ar respecta măsurile de prevenţie COVID-19. Pe lângă asta, acelaşi chestionar care se referă la strategia de dezvoltare a oraşului, care a apărut în mediul online, l-am printat şi urmează să-l distribuim în căsuţele poştale ale tuturor locuitorilor. Practic, cei care nu au acces sau nu pot completa online, pot completa chestionarele direct pe hârtie, urmând ca în perioada următoare să fie colectate de la oameni”, spune primarul oraşului Borsec.

Aşadar, locuitorii din Borsec au câteva zile, respectiv săptămâni la dispoziţie, să răspundă întrebărilor lansate de conducerea primăriei.

Mădălina MICU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.