Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noi reguli la testarea pacienţilor înaintea internării | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Noi reguli la testarea pacienţilor înaintea internării
Noi reguli la testarea pacienţilor înaintea internării

Noi reguli la testarea pacienţilor înaintea internării

  • Începând cu data de 15 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc intră în vigoare noi reguli privind testarea COVID-19 a pacienţilor înainte de internare. Testul RT-PCR va fi înlocuit cu testul rapid antigenic

Pentru a preveni apariţia COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), instituţia medicală a efectuat, pe propria cheltuială, teste RT-PCR, în vederea depistării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, înainte de a fi internaţi.

„Scopul acestei testări a fost şi ca spitalul să-şi poată îndeplini şi în pandemie rolul de spital judeţean de urgenţă, să poată primi bolnavii fără întrerupere. Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice locale şi ţinând cont de metodologia pentru supravegherea sindromului respirator acut cu noul coronavirus, începând cu 15 martie spitalul introduce noi reguli pentru testarea pacienţilor. Metodologia nu impune, dar pentru protejarea bolnavilor şi a pacienţilor continuăm testarea celor aflaţi înainte de internare, însă în loc de testul RT-PCR se va folosi testul rapid antigenic”, se precizează într-un comunicat al SJU remis joi presei.

Testarea pacienţilor cronici programaţi pentru internare în secţiile din clădirea principală a spitalului se va efectua la Punctul de recoltare COVID-19 aflat la parterul spitalului, fie în dimineaţa internării, între orele 07:30-09:00, fie cu o zi înainte, între orele 17:00 şi 18:00.

Testarea pacienţilor care se prezintă pentru internarea pe secţiile exterioare se va efectua în cadrul ambulatoriilor de specialitate, iar rezultatul testului se va comunica în 15 minute.

Pacienţii asimptomatici imunizaţi cu ambele doze de vaccin, după trecerea a minimum 10 zile de la administrarea celei din urmă, „nu trebuie să participe la testare”.

Testele RT-PCR se vor efectua pacienţilor oncologici, celor hemodializaţi sau imunosupresaţi. Spitalul va folosi testele RT-PCR în cazul în care rezultatul testului rapid şi simptomatologia pacientului indică acest lucru.

„Testarea RT-PCR la cerere se va efectua în continuare la spital, contra-cost, zilnic, în intervalul orar 09:30-10:30, pe bază de programare. Rugăm pe cei care vin pentru testare să sosească în spital numai la orele de programare – precizează Biroul de presă al SJU din Miercurea Ciuc. Programările se fac zilnic, între orele 08:00 şi 15:00, la numerele de telefon: 0372/66.12.91 şi 0742/21.49.51”, potrivit documentului citat.

Personalul spitalului va fi supus în continuare triajului epidemiologic la intrarea în unitatea medicală.

Purtarea măştii de protecţie, atât pentru personal, cât şi pentru pacienţi este obligatorie. Vizitele aparţinătorilor rămân în continuare suspendate.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.