Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noi decizii în privinţa transportului elevilor navetişti şi a investiţiilor la spitalul judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » Noi decizii în privinţa transportului elevilor navetişti şi a investiţiilor la spitalul judeţean
Noi decizii în privinţa transportului elevilor navetişti şi a investiţiilor la spitalul judeţean

Noi decizii în privinţa transportului elevilor navetişti şi a investiţiilor la spitalul judeţean

  • Urgenţele care au impus convocarea forului decizional al consiliului judeţean în şedinţă extraordinară au fost modificarea şi completarea programului de transport pentru elevii navetişti şi modificarea contribuţiei Companiei Naţionale de Investiţii de la 5% la 8% în cazul investiţiilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă

A fost nevoie de modificarea şi completarea Programului de transport rutier contra cost de persoane prin servicii regulate la nivel judeţean, pentru a ajuta elevii navetişti să ajungă cât mai aproape de unităţile de învăţământ, în condiţiile în care până acum transportul le era asigurat până la Autogară.

„Trebuiau să meargă pe jos până la şcoală. Am reuşit să cădem de acord cu oraşul, să prelungim traseul autobuzelor cu doi kilometri, pentru ca elevii să nu fie expuşi pericolului şi pentru ca ei să poată ajunge la timp la şcoală”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

Au urmat trei proiecte de hotărâri care au vizat obiectivele de investiţii „Realizarea unei clădiri noi pentru secţiile Pneumologie şi Boli infecţioase la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc”, „Amenajarea Ambulatoriului la parterul şi etajul I al fostei Policlinici” din oraş şi „Extinderea-modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe la SJU”.

Ca urmare a apariţiei Legii nr. 12 din 8 martie anul curent, pentru modificarea şi completarea normativelor privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), s-a impus aprobarea noilor indicatori tehnico-economici ai acestor obiective de investiţii, între acestea şi majorarea contribuţiei CNI, de la 5% la 8% , pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de companie în realizarea obiectivelor de investiţii mai sus amintite.

Toate punctele ordinii de zi ale şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) au primit aviz favorabil din partea consilierilor judeţeni. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.