Astăzi, la Biblioteca judeţeană: Susţinerea însuşirii limbii române de către copiii maghiari din judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Cultură » Astăzi, la Biblioteca judeţeană: Susţinerea însuşirii limbii române de către copiii maghiari din judeţul Harghita
Astăzi, la Biblioteca judeţeană: Susţinerea însuşirii limbii române de către copiii maghiari din judeţul Harghita

Astăzi, la Biblioteca judeţeană: Susţinerea însuşirii limbii române de către copiii maghiari din judeţul Harghita

Astăzi, va avea loc în sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, la ora 12:00, deschiderea ediţiei 2017 a programului Servicii de bibliotecă pentru comunităţi, în cadrul evenimentului cu tema: Susţinerea însuşirii limbii române de către copiii maghiari din judeţul Harghita.

La manifestare vor participa cadre didactice şi bibliotecari din Miercurea-Ciuc şi alte localităţi ale judeţului, reprezentanţii şi conducerea Consiliului Judeţean Harghita.

În programul evenimentului sunt înscrise: o introducere în problematica însuşirii limbii române de către elevii maghiari din Harghita, efectuată de fostul inspector general al IŞJ Harghita, Ferencz Salamon Alpár; înmânarea, de către preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean a câte unui exemplar al cărţii „Beszéljünk játszva románul! – Să comunicăm jucându-ne!” reprezentanţilor localităţilor unde funcţionează clase pregătitoare cu predare în limba maghiară, urmată de prezentarea detaliată a cărţii; identificarea posibilităţilor de colaborare pentru susţinerea însuşiri limbii române de către copiii maghiari din judeţul Harghita.

Programul Servicii de bibliotecă pentru comunităţi a fost demarat în anul 2015 de către Biblioteca Judeţeană, cu susţinerea financiară a CJ Harghita, cu scopul de a contribui la îmbunătăţirea serviciilor de bibliotecă furnizate în localităţile mici, precum şi deprinderea publicului cu utilizarea acestor servicii.

În anul 2017, una din priorităţile programului va fi acţiunea specifică a bibliotecilor pentru susţinerea însuşirii limbii române de către copiii maghiari din judeţul Harghita.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.