Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Iohannis îi răspunde lui Viktor Orbán: Eu mă implic pentru UE, nu pentru altă entitate | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » (Inter)Național » Iohannis îi răspunde lui Viktor Orbán: Eu mă implic pentru UE, nu pentru altă entitate
Iohannis îi răspunde lui Viktor Orbán: Eu mă implic pentru UE, nu pentru altă entitate

Iohannis îi răspunde lui Viktor Orbán: Eu mă implic pentru UE, nu pentru altă entitate

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns, ieri, premierului maghiar Viktor Orbán, după ce acesta a afirmat, la Timişoara, că ungurii sunt pregătiţi ca, împreună cu românii, să construiască o nouă Europă Centrală

„Eu mă implic pentru Uniunea Europeană, nu pentru alte entităţi”, a punctat Iohannis, întrebat de jurnalişti despre această „invitaţie” a prim-ministrului de la Budapesta.

Iohannis a avut ieri o întrevedere cu Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România. „Eu mă implic pentru UE, nu pentru altă entitate pe care am creat-o în plan mai mic şi apropiat. Nu sunt de părere că trebuie să deschidem noi falii în Uniunea Europeana, ci trebuie să ne implicăm, fiecare cât de bine poate, pentru a închide faliile existente. (…) Eu m-am implicat foarte mult şi rămân implicat, însă există în cadrul Uniunii Europene anumite abordări principial uşor diferite între nord şi sud”, a răspuns şeful statului. Totodată, el a reiterat că nu se va implica niciodată pentru a crea subentităţi în Uniunea Europeană, care ar deschide „noi şi noi falii”. „Este o abordare pe care nu o voi sprijini”, a conchis Iohannis pe acest subiect.

Amintim că premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat sâmbătă seară, la Timişoara, în timpul unui eveniment care marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, că ungurii sunt pregătiţi ca, împreuna cu românii, să construiască o nouă Europă Centrală care să fie una dintre cele mai competitive zone din lume.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.