Incendiu la Dealu Văii, Toplița | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Incendiu la Dealu Văii, Toplița
Incendiu la Dealu Văii, Toplița

Incendiu la Dealu Văii, Toplița

Mai multe focare sunt întinse pe 25 de hectare de lângă Toplița, dar incendiul este localizat și nu există pericol de propagare

Astăzi, în jurul orei 14:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltul” al județului Harghita a fost sesizat despre producerea unui incendiu în zona Dealu Văii de lângă municipiul Toplița. Purtătorul de cuvânt al ISU „Oltul”, lt. Alina-Maria Ciobotariu, spunea că este vorba de o suprafață de 25 de hectare de vegetație uscată și brazi din regenerare naturală.

În zonă s-au dus, inițial, 5 subofițeri de la Garda 2 Toplița, împreună cu o autospecială complexă de primă intervenție, în momentul când aceștia au ajuns la locul incendiului existând pericol de propagare a focului la pădurea din apropiere. Apoi, în ajutorul lor, la fața locului s-au deplasat și 5 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar de Situații de Urgență Toplița, forțele de intervenție fiind mărite cu încă un echipaj al Gărzii 2 Toplița, o camionetă cu 1.000 de litri de apă și motopompă transportabilă. Astfel, la fața locului au intervenit 10 subofițeri de la Garda nr. 2 Toplița și 5 voluntari de la Serviciul Voluntar.

Potrivit lt. Alina-Maria Ciobotariu, în jurul orei 17:00, chiar dacă în zonă erau mai multe focare, incendiul era localizat și nu mai exista pericol de propagare al acestuia la pădurea din vecinătate. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.