Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un nou incendiu în zona Topliței | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Un nou incendiu în zona Topliței
Un nou incendiu în zona Topliței

Un nou incendiu în zona Topliței

Focare de vegetație uscată sunt răspândite pe aproximativ 100 de hectare

Duminică spre seară, trei apeluri la 112 sesizau un incendiu în zona pârâul Doamnei, Valea Doamnei, Mănăstirea Doamnei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Serviciu de Urgență (ISU) „Oltul” al județului Harghita, lt. Alina-Maria Ciobotariu, preciza că este vorba de o suprafață de aproximativ 100 de hectare, din care aproximativ 90 de vegetație uscată și 10 cu puieți din regenerare naturală, pe care sunt împrăștiate focare de incendiu.

Accesul în zonă este imposibil pentru autospecialele ISU, motiv pentru care pompierii au intervenit în zonă cu ajutorul a două autospeciale complexe de primă intervenție (un Duster și un Aro), intervenindu-se cu mijloacele de primă intervenție din dotare: mături, măturoaie, lopeți, racleți.

La fața locului, spunea lt. Alina-Maria Ciobotariu, se aflau, inițial, 24 de persoane: 8 pompieri militari din cadrul Gărzii nr. 2 Toplița, 9 de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Toplița, 7 de la Ocolul Silvic. În același timp, au fost alertate și serviciile din Gălăuțaș și Sărmaș, dar la fața locului vor fi așteptate doar cele din Sărmaș; SVSU Gălăuțaș intervine în stingerea unui alt incendiu de vegetație uscată întins pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare. Totodată, la Toplița s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului pentru coordonarea intervenției.

Lt. Alina-Maria Ciobotariu spunea că în prezent incendiul este localizat și nu mai prezintă pericol de propagare, în continuare intervenindu-se pentru stingerea lui.

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.