Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În urma accidentului de sâmbătă soldat cu 3 morţi, primarul municipiului Miercurea-Ciuc îi cere demisia şefului IPJ | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Opinii » În urma accidentului de sâmbătă soldat cu 3 morţi, primarul municipiului Miercurea-Ciuc îi cere demisia şefului IPJ
În urma accidentului de sâmbătă soldat cu 3 morţi, primarul municipiului Miercurea-Ciuc îi cere demisia şefului IPJ

În urma accidentului de sâmbătă soldat cu 3 morţi, primarul municipiului Miercurea-Ciuc îi cere demisia şefului IPJ

Accidentul rutier care s-a produs sâmbătă dimineaţa în Miercurea-Ciuc a zdruncinat o comunitate întreagă, atât datorită bilanţului, cât şi a faptului că victimele erau cunoscute în rândul locuitorilor.

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 08:30, la intersecţia străzilor Braşovului şi Patinoarului. Atunci, o maşină, în care se aflau trei poliţişti, scăpată de sub control, a ajuns pe trotuar, unde a izbit o femeie care se deplasa în calitate de pieton, oprindu-se într-un stâlp.

În urma impactului, femeia, în vârstă de 53 de ani, din Vlăhiţa, şi-a pierdut viaţa. De asemenea, în urma coliziunii cu stâlpul, cei doi poliţişti de 35 şi 38 de ani, care se aflau pe locurile din faţă au rămas încarceraţi în maşină, decedând şi ei. Singurul supravieţuitor al accidentului a fost un alt poliţist, de 24 de ani, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului. Acesta a fost transportat la spital, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Potrivit sursei citate, poliţiştii lucraseră în tura de noapte, iar în momentul producerii accidentului ieşiseră din serviciu şi se îndreptau spre casă. De asemenea, şoferul era angajat în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

 

n Ráduly Róbert: Am aşteptat o demisie de onoare

La două zile de la accident, ieri dimineaţa, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert, a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia şi-a manifestat durerea faţă de familiile îndoliate. „Cel mai important mesaj este că simt şi eu o durere în suflet şi mă rog la Dumnezeu ca familiile îndoliate în urma accidentului de acum 48 de ore să-şi găsească alinarea. E o foarte grea lovitură pentru soţii, soţiile, copiii şi rudele acestor familii şi sper din tot sufletul ca să reuşească să treacă peste acest moment de cumpănă din viaţa dumnealor”.

„Al doilea mesaj – primarul municipiului Miercurea-Ciuc – este legat de cele 48 de ore care au trecut de la accident în care am aşteptat. Am aşteptat o demisie de onoare şi aceasta n-a venit. Aşa că îl rog public pe inspectorul şef judeţean, domnul Moldovan Radu Sandu, să-şi dea de îndată demisia de onoare”.

Întrebat care ar fi motivul demisiei de onoare, Ráduly Róbert a dat un răspuns vag: „Motivul este acest accident. Dacă dvs. nu simţiţi, înseamnă că aveţi o problemă de onoare. (…) Dacă săpaţi în istoria ultimilor 20 de ani, a mai fost un accident şi inspectorul şef de atunci şi-a dat demisia” (n.a. – şi tot în istoria ultimilor 20 de ani, spunem noi, a mai fost un parlamentar care a lăsat invalidă o femeie după ce a acroşat-o cu maşina pe trecerea de pietoni şi acum este primar)!

În acelaşi timp, Ráduly Róbert a solicitat ca ancheta, pentru a nu se muşamaliza cazul, să fie făcută în colaborare cu un reprezentant al autorităţii teritoriale de pe lângă Consiliul Judeţean care monitorizează activitatea Poliţiei.

În final, primarul oraşului i-a îndemnat pe poliţiştii harghiteni ca în acest an să nu mai sărbătorească Ziua Poliţiei Române, iar banii să fie daţi familiilor victimelor din accident. „Eu cred că acum este un moment de doliu şi nu de sărbătoare, drept pentru care le sugerez (n.a. – lucrătorilor din Harghita a Poliţiei Române) ca să renunţe anul acesta la masa şi băutura de ziua poliţistului, să renunţe la desfăşurarea de forţe publice şi bugetul alocat acestei acţiuni să fie redirecţionat spre victimele, înspre familiile îndoliate în urma acestui accident”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.