Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

UDMR intră la Guvernare alături de USD | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Politic » UDMR intră la Guvernare alături de USD
UDMR intră la Guvernare alături de USD

UDMR intră la Guvernare alături de USD

Liderii Uniunii Social Democrate (PSD, PC şi UNPR) au ajuns la o înţelegere cu UDMR, astfel că ieri au decis ca să formeze noul Guvern – Ponta III.

Potrivit acestei înţelegeri, UDMR va primi Ministerul Mediului (ministru Korodi Attila) şi pe cel al Culturii (ministru Kelemen Hunor). De asemenea, Kelemen Hunor ar urma să deţină şi postul de vicepremier. Pentru posturile de secretari de stat, Kelemen Hunor spunea că s-a ţinut cont de proporţia pe care UDMR o are în coaliţia de guvernare, astfel că Uniunea va primi 14 fotolii de secretari de stat.

„Am analizat negocierile purtate cu PSD, UNPR şi PC. Am constatat că România are nevoie acum de stabilitate guvernamentală. Sigur, am prezentat rezultatul negocierilor. Am luat o decizie să intrăm la guvernare cu miniştrii şi secretari de stat. Mergem cu programul de guvernare votat în 2012. E bine că nu mai trebuie să votăm un nou program. Acordul politic nu adaugă nimic la programul de guvernare. Vom avea două ministere şi funcţia de vicepremier, aşa cum era normal”, spunea Kelemen Hunor.

Noua formulă a Guvernului ar trebui să se prezinte astăzi în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură. Pentru ca noul Guvern Ponta să-şi poată prelua atribuţiunile, sunt necesare 288 de voturi pentru. PNL a precizat că va vota împotrivă, dar USD şi UDMR poartă tratative cu PPDD. De asemenea, Traian Băsescu a declarat că, dacă va trece de votul din Parlament, va ataca Guvernul Ponta III la Curtea Constituţională.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.