Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În ciuda temperaturilor coborâte, persoanele fără acoperiş deasupra capului refuză adăpostul de noapte | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » În ciuda temperaturilor coborâte, persoanele fără acoperiş deasupra capului refuză adăpostul de noapte
În ciuda temperaturilor coborâte, persoanele fără acoperiş deasupra capului refuză adăpostul de noapte

În ciuda temperaturilor coborâte, persoanele fără acoperiş deasupra capului refuză adăpostul de noapte

 Pentru a se mai încălzi, jandarmii le-au dus ceai cald

Deşi temperaturile în judeţ au coborât până spre -20 de grade Celsius, persoanele fără adăpost refuză să meargă la adăpostul de noapte, preferând să rămână în culcuşurile amenajate din clădirile părăsite.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, plt. adj. Gheorghe Suciu, spunea că în Miercurea-Ciuc o singură persoană fără adăpost, găsită în gară, a vrut să meargă la adăpostul de noapte. Ceilalţi au preferat să rămână în adăposturile improvizate de ei în clădiri părăsite de la marginea oraşului sau chiar mai centrale.

Însă, sublinia acesta, chiar dacă au refuzat să meargă la adăpost, oamenii străzii au primit din partea jandarmilor harghiteni ceai cald pentru a se încălzi.

Şi angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita efectuează, în această perioadă, misiuni de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost pentru a fi transportate la adăposturi. (L. CÂMPEAN)

Cantina socială şi Adăpostul de noapte din Miercurea-Ciuc

În municipiul Miercurea-Ciuc, în cartierul Aleea Copilului, bloc nr. 9, se află şi cantina socială şi adăpostul de noapte. De la d-na Antal Teréz, administratoarea cantinei sociale, am aflat că Primăria municipală asigură unui număr de 188 de persoane ajutor social prin cantină, constând în o masă caldă, felul întâi şi felul doi, în zilele lucrătoare şi hrană rece, la pachet, pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Valoarea unei porţii este de 9 lei şi mâncarea este preparată de firma care a câştigat licitaţia, respectiv SC Cornet SRL Miercurea-Ciuc. Din aceeaşi sursă, şi nu de la responsabilului adăpostului de noapte, care pe timpul zilei este liber, am aflat câteva amănunte în legătură cu adăpostul de noapte. În acest moment, mai concret în ultimele zile în care gerul a fost mai aprig, celor 24 de „locatari permanenţi” li s-a mai adăugat unul singur, o persoană fără adăpost şi care a venit de bunăvoie şi a cerut adăpost. D-na Antal ne-a mai spus că pe timpul zilei, locatarii adăpostului de noapte pot să zăbovească în camera de zi, adică într-o sală în care sunt mese, scaune, televizor şi căldură. În situaţia în care numărul persoanelor care ar avea nevoie de adăpostul de noapte ar depăşi capacitatea acestuia, care este de 30 de paturi, după cum ne-a spus d-na Antal, există saltele şi pături pentru ca nimeni să nu rămână sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă. (A. ILUŢ)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.