Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ieri a fost adoptat bugetul municipiului Topliţa. Fondurile pentru reţeaua de gaz alocate în acest an nu vor depăși două milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Ieri a fost adoptat bugetul municipiului Topliţa. Fondurile pentru reţeaua de gaz alocate în acest an nu vor depăși două milioane de lei
Ieri a fost adoptat bugetul municipiului Topliţa. Fondurile pentru reţeaua de gaz alocate în acest an nu vor depăși două milioane de lei

Ieri a fost adoptat bugetul municipiului Topliţa. Fondurile pentru reţeaua de gaz alocate în acest an nu vor depăși două milioane de lei

După mai multe discuţii, despre care am amintit în ultimele zile, ieri a avut loc şedinţa de Consiliu Local al municipiului Topliţa în cadrul căreia a fost votat bugetul localităţii.

Așa cum am mai scris, bugetul de venituri și cheltuieli ar fi trebuit votat în cadrul unei ședințe de consiliu local de săptămâna trecută, însă. atunci când au văzut cifrele, consilierii au decis să mai poarte o serie de discuții. Acestea au avut loc luni și s-au întins pe durata a aproximativ patru ore, vizând doar investițiile.

În vederea suplimentării fondurilor alocate pentru realizarea rețelei de gaz, în cadrul discuțiilor de luni s-a decis să se redistribuie de la alte investiții 100.000 de lei. De asemenea, s-a stabilit ca acest fond să fie suplimentat și de la extrabuget cu încă 500.000 de lei.

A doua zi, marți, a urmat votul în consiliu pentru buget.

Consilierul local Sebastian Buzilă ne spunea că s-au mai tăiat 360.000 de lei din cheltuieli, sumă redistribuită la gaz. De asemenea, din extrabuget s-a mai prevăzut încă 173.000 de lei. Astfel, în total, sumele alocate în acest an pentru realizarea reţelei de gaz arată astfel: 1,466 milioane de lei prevăzute în buget, iar 673.000 de lei vor fi alocaţi din extrabuget – aceştia vor putea fi economisiţi în acest an şi prevăzuţi în bugetul pentru gaz doar în 2023.

Reamintim faptul că la începutul lunii februarie municipalitatea toplițeană avea în plan să aloce pentru realizarea rețelei de gaz 4 milioane de lei, adică întreaga sumă necesară pentru finalizarea investiției.

Dumitru Urzică, şef Birou Investiţii şi Achiziţii în cadrul Primăriei municipiului Topliţa, ne spunea că în urma votului de ieri bugetul de investiții din acest an este de 8.744.000 de lei. Din această sumă, 3.813.000 de lei reprezintă suma alocată prin bugetul propriu, iar 4.931.000 de lei din extrabuget. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.