Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Fondurile europene pentru investiţiile în drumuri agricole şi comunale, epuizate înainte de termen | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Fondurile europene pentru investiţiile în drumuri agricole şi comunale, epuizate înainte de termen
Fondurile europene pentru investiţiile în drumuri agricole şi comunale, epuizate înainte de termen

Fondurile europene pentru investiţiile în drumuri agricole şi comunale, epuizate înainte de termen

  • Din judeţul Harghita au fost depuse 9 proiecte pe DR-27 şi 17 pe DR-28

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că fondurile disponibile pentru intervenţia DR-27 – Crearea/modernizarea infrastructurii de acces agricolă şi DR-28 – Crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spaţiul rural din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027 (PS PAC 2027) au fost epuizate înainte de termen.

Potrivit unei informări transmise de directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR), dr. ing. Ioan Hîrb, la nivel naţional, în perioada 2 noiembrie 2023 – 5 ianuarie 2024 au fost depuse online 189 de cereri de finanţare de către autorităţile locale pentru infrastructura agricolă (DR-27).Valoarea solicitărilor de finanţare este de 185,21 milioane de euro, fiind astfel depăşită alocarea de 100 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră de bază (DR-28), adică drumurile comunale, solicitanţii au transmis 455 de cereri de finanţare, în valoare de 447 de milioane de euro. Alocarea financiară pentru această intervenţie a fost de 200,9 milioane de euro.

Fondurile acordate pentru construcţia, extinderea, modernizarea drumurilor agricole către ferme prin intervenţia DR-27, cât şi pentru construcţia, extinderea, modernizarea reţelelor de drumuri de interes local prin intervenţia DR-28 sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă acordată pentru un proiect poate ajunge la 1.000.000 euro.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanţare sunt unităţile administrativ-teritoriale (UAT) pentru DR-27, iar pentru DR-28 – comunele.

Conform informării transmise de directorul OJFIR Harghita, în judeţ, în vederea obţinerii finanţării pe DR-27 au fost depuse un număr de 9 proiecte în valoare de aproximativ 8,817 milioane euro nerambursabil, iar pentru DR-28 au fost depuse 17 proiecte în valoare de circa 16,507 milioane euro nerambursabil. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.